Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

15 Şubat 2011 Salı

Fırında Baharatlı Patates...

| | 21 yorum

Yağmurlu, bol şıpırtılı ve bol pıtırtılı bir Kayseri akşamından herkese merhaba:)
Evet bunu yazdığımda saat 19:00 civarıydı ama şimdi saat 22'ye geliyor. Yemeğimi yemişim Öyle Bir Geçer Zaman ki'ye bakıp kriz geçiriyorum! Hatta uyku vaktimin geldiğinin emareleri var üzerimde, esneme, huysuzlanma, ne yapacağını bilememe durumları:) 
Her yazıyı yazdığımda en fazla bir gün arar vermeyi planlıyorum kendimce, fazla arayı açmak gerçektende hoşuma gitmiyor. Amma ve lakin olmuyor işte. İşyerimde internetin olmamasından mütevellit sadece akşamları bakabiliyorum. Hatta son birkaç zamandır akşamları bile açamıyorum. Gündüz bir eleman eksiğimizden dolayı daha fazla oturur olduğumdan bilgisayar başına akşamları pek istemiyorum bilgisayarı açmak. Gözlerim mahvoldu zaten şu bilgisayar çıktı çıkalı:)

Birde dün Beğendik'ten Breathe Right burun bandı aldım. Durun durun horladığımdan değil haa:) Benim burnumda septum deviasyonu yani burun kemiği eğriliği var.  Ameliyat olmam gerektiğini söyledi doktor ama ben henüz cesaret edemedim. Şimdi tekrar bantlara dönersek eğer tek kelimeyle HARİKA!!!! Ben meğer hayatım boyunca hiç nefes almamışım dedim akşam takınca bantı. Fiyatı biraz tuzlu aslında 10 adet bant için 15 lira gibi. Ama ben her gece olmasada sık sık kullanmayı düşünüyorum. Sabah kalktığımda burnum tıkanmış oluyor ve bu bende baş ağrısı yapıyor. Ayrıca iyi nefes alamadığım için tam dinlenmiş bir şekilde de kalkamıyorum. Eğer ameliyat olmuş olan ve gerçekten bu dertten kurtulan varsa beni cesaretlendirmek ve bilgilendirmek adına bana yazarsa sevinirim.
Şimdi tekrar patateslerimize dönelim:) Bu patatesleri sıklıkla yapıyorum. Hem kızartmanın zararı yok hemde çok pratik.
İstediğimiz miktarda patatesi alıyoruz ve soyduktan sonra patates kızartması yapar gibi ya da elma dilimi şeklinde kesiyoruz. Patateslerin üzerine biraz sıvıyağ gezidiriyoruz. Sonra istediğimiz baharatlarla( ben taze çekilmiş karabiber, pul biber, kekik kullanıyorum) ve tuzla iyice harmanlıyoruz. Pişireceğimiz kabın içine yağlı kağıt seriyoruz ve patateslerimizi koyduktan sonra 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN:)

21 yorum:

  1. Canımcım patatesler harika görünüyor.Memleketin havasından suyundan haberdar ettiğin içinde ayrıca teşekkürler:)Burun olayına gelince,eşimde yıllardır aynısını çekti ve geçen yıl ameliyat oldu.Çok zorladım ve çok araştırdı.Ameliyat başarılı geçti ve şimdiye dek bir rahatlama olmuştu.Taaki 2 hafta öncesine kadar.Tıkanmalar,horlamalar yine başladı.Bilmiyorum belkide biraz kilo aldığı içinmi?Ama bana sorarsan biran önce ol derim.Olmadan önceki durumları bildiğim için.Tekrar geçmiş olsun canım.

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.burun bandını bende satıyorum çalıştığım kozmetik bölümünde gerçekten çok güzel olmalı.çünkü güzel satışı var.ben kullanmadım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık nefis olmuş bende çok seviyorum bu patatesleri tıpkı pizza huttın patatesleri gibi olyor...

    YanıtlaSil
  4. Yine ellerine sağlık nazom..bunun aynısını yapmıştım bir kez ama baharatlı olduğundan koçiş pek sevmedi, fakat ben bayıldım..tıpkı kızartma gibi oluyor..yoksa sen mi bahsetmiştin KK da da ben yaptım onu?bir yerden duydum ama nerden? sen olabilin mü?

    YanıtlaSil
  5. BENDE BU PATATESİ SIKÇA YAPARIM VE BİZDE ÇOK SEVİLİR EN GÜZEL YANIDA KIZARTMA YAĞINDAN KİRLENEN BİR OCAK OLMUYOR:)))ELLERİNE SAĞLIK CANIM AFİYET OLSUN,SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  6. Merhaba eline sağlık ben de ancak bakabiliyorum bilgisayara tüm arkadaşlara yazamıyorum yyorum malesef.abau patatesi ben de yaparım sık sık hiç kızartma yapmıyorum bu sayede sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. bende bu patatesleri sürekli yaparım.her türlü sofraya uyum sağlıyor.kahvaltı,5 çayı,et yemeklerinin yanında,açlık krizlerinde.hep işe yarıyor.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Adaşım
    bu burun bantlarından bizde aldık eşim ve oğlum için . Onlarda memnun kaldılar.
    Patateslere gelince bende çok seviyorum ve sık sık yapıyorum
    ellerine sağlık çok öptüm

    YanıtlaSil
  9. kahvaltı dahil her öğünde nefis bir lezzet
    eline sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Nazlıcım ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  11. Çok sık yaparım bende patatesleri bu şekilde. ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  12. Nefis görünüyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  13. Fırında patatesi bende çok severim hem yapımı kolay hem lezzetli oluyor ellerinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  14. herkes sever de ben eksik kalırmıyım nazlıcığım:)evettt ben de seviyorum.hem de patatesin her biryemeğini..ellerine sağlık..
    geçmiş olsun canım benim..herşeyin hayırlısı ama illaki şartsa olsan daha iyi gibime geliyor.gerçekten horlamada işe yarıyormuymuş bu bantlar acaba?yoksa hediye etmek istediklerim var yahu:)
    çok öpüyorum..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  15. Havva abla ne demek sen iste her dakika haber vereyim sana memleketinden. İşte benimde tüm korkum o. Eğer olursamda tekrar aynı durumda kalırsam diye. Ama daha fazla nasıl çekeceğim onu bilemiyorum.

    Gülcan canım müşterilerine gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirsin. Ben çok memnun kaldım.

    Ebrulim anam hiç yemedim ben pizzahatın patatesini:)Ama güzel birşey herhalde:))

    Gacım benden duymuş olabilme ihtimalin var tabi:) Ben KKda daha fazla takılırkene azmı fikir teyakkisi yapıyorduk senle:) Hey gidi günler!!

    Mukom kız ben hiç o yönden düşünmemiştim:) Çookk haklısın!

    Özgen yapacak birşey yok artık ne yapalım olduğu kadar değil mi?

    Esra gerçekten öyle! Sabah, öğle, akşam herzaman yeniyor.

    Canım adaşım gerçekten harika bu bantlar. Artık ayrılamam onlardan:)

    yemekbiraşk sağol canım. aynen öyle:)

    deryacığım çok teşekkür ediyorum. Öpüyorum bende.

    Tümay canım çok teşekkürler.

    Öznur tatlım çok sağol.

    evatolyesi valla bu konuda hemfikiriz teşekkürler:)

    Balparem valla oyle olacak zannımcada gelde şu yüreciğe anlat bakalım:)

    YanıtlaSil
  16. Çok seviyor bizimkiler de bu lezzeti, patatesin şanını artırdı yani bu yeni keşif, ellerine sağlık ablası, sevgiyle muhabbetle kal.

    YanıtlaSil
  17. Canım,
    öncelikle geçmiş olsun. Dilerim korkunu aşarsın ve en kısa zaman da olman gereken ameliyatı olarak,sağlıklı yaşamına devam edersin.
    Ellerine sağlık. Hayatta en sevdiğim tatların başında gelir. Yalnız kötü tarafı hiç durmadan yiyebilirm. Bu konuda doydum hissi taşımıyorum. Birinin bana dur demesi gerekli, ya da patatesi bitmesi gerekli. Bu tada karşı duramıyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  18. Nazlımm???
    nasılsın gülümm:))
    bu bantlardan babama da aldık çok rahatlatıyor gerçekten ve horlamayı kesiyor:)
    öyle bir geçer zamnakiyi izlrken bende o ali kaptanı ve carolin i parçalayasım geliyo bide ali kaptanın yengesi ile kızını:))

    YanıtlaSil
  19. Ben de bayılırım baharatlı patatese ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Bir misafirim mi gelecek ya kısır ya da mercimek köftesi yaparım. Bayılırım çünkü:) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  21. merhabalar blogunuzu yenı gezmeye basladım bende yenıyım blogspotta.ellerinize saglık:)zaten kayserılıler guzel yemek yapar..bende beklerım:)

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance