Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

27 Ekim 2013 Pazar

Kahvaltılık Soslu Çörek

| | 6 yorum

Yeniden merhaba herkese,
Dün evimde tatlı, maharetli, sevgi dolu iki güzel dost var vardı. İkisini de tanıyor ve takip ediyorsunuz biliyorum. Sevgili Gizem ve Rabia iki maharetli blogger.
Sağolsun arkadaşlarım yeni evim için hayırlı olsun ziyareti yaptılar bana. Tüm enerjileri ve cıvıl cıvıl halleriyle pek mutlu ettiler beni. Ayrıca maharetli arkadaşlarım el emeklerini de hediye ettiler bana. Buradan da bir kez daha teşekkür ediyorum kendilerine. İkiside çok güzel şeyler hazırlayıp satıyorlar, bloglarını ziyaret edin derim ben :)


Arkadaşlarım beni defalarca o gün için hiç bir hazırlık yapmayayım diye uyardılar. Önceleri yok canım olur mu öyle şey desemde ikna edemedim. En sonunda tamam yahu bir kek yaparım sadece dedim. Yoksa kurtulamayacaktım ellerinden :))
Ne onları kırdım ne de kendimi kötü bir ev sahibi gibi hissettim. Sonuçta bol muhabbetli, gülüşmeli bir gün geçirdik.

İşte Gizemciğimin objektifinden hazırladıklarım:

Yoğurtlu Patlıcan Salatası


Nohut Salatası


Muhallebi Soslu Limonlu Kek



Gelelim dün kızların çok beğendiği, ısrarla tarif istedikleri ve benim bu tarifle beraber bloğa dönmem gerektiğini söyledikleri kahvaltılık soslu çöreklerin tarifine..
Kahvaltılık sos için ister evde kendi hazırladığınız, isterseniz hazır satın alacağınız herhangi bir markayı kullanabilirsiniz. Ben Bim'de satılan kahvaltılık sosu kullandım. 360 gramlık kavanozun yarısından fazlası yeterli oldu.

Malzemeler:

1 paket yaş maya
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
125 gram (bir paketin yarısı) oda sıcaklığında tereyağ
Yarım su bardağı sıvıyağ
1su bardağı yoğurt
2 yumurta ( akları içine, sarıları üzeri için ayrılacak)
Tuz
Çörekotu (isteğe bağlı)
4-4,5 bardak un

İçi için: Kahvaltılık Sos
Hamuru açmak için: 1 su bardağı un

Yapılışı:
Derince bir kaba bir çay bardağı ılık suyu alın. Yaş maya ve şekeri suda iyice eritin ve kabarması için bekleyin. Maya kabardıktan sonra tereyağ, sıvıyağ, yoğurt ve yumurta aklarını da ekleyip karıştırın. Tuz ve kabartma tozu ile birlikte unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. En son bardak unu hamuru toparlamak için kullanın ve kabın üzerini bir kapak ya da nemli bir bezle örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru dört parçaya bölün. Hamurun yapışmaması için tezgahın üzerini ve hamurun üzerini unlayarak her bir parçayı tek taraflı olarak dikdörtgen olacak ve çok ince olmayacak şeklide açın. Eğer yuvarlak açarsanız rulo yapacağımız için ortası daha katlı, kenarları daha ince olur. Açtığınız hamurun tamamına sostan sürüp dağıtın. Sonra bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın ve tepsiye alın. Dört parça hamuru bu şekilde rulo yaptıktan sonra yarım saat kadar daha mayalanması için bırakın. Tepsideki çörekler kabardıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN :)



6 yorum:

  1. Canimsin sennn ♥♥♥
    Tüm güzel sözlerin için sımsıkı sariliyorum ;)
    Ayrica tarifi InsAllah bu hafta yapacagim bende kuzum ;)
    Ve bundan sonra haftada en az 2 yayın bekliyorum senden ;) :*

    YanıtlaSil
  2. Sağol canım benim sende öylesin :)
    Ay hadi inşallah yazacağım artık ( bana güven olmaz :))
    Yap tatlısı seninde ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım nefıs bir çörek olmuş...canım senı takıbe aldım..bende beklerım sayfama sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  4. Canım her şey çok güzel ve lezzetliydi.Ellerine sağlık.Nasıl açtım geldiğimde resmen saldırdım bu güzelliklere.Evinde huzurla sağlıkla otur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabiacığım gelmenize o kadar sevindimki!! Yine gelin bu sefer daha güzellerini pişireyim size :) Çok çok teşekkür ederim.

      Sil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance