Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

3 Nisan 2012 Salı

Damla Çikolatalı Pasta

| | 11 yorum

Selamlar herkese...
Yoğun geçen günlerin ardından bir kez daha selamlıyoruz sizi pastacığımla beraber :)
Aslında ne yazacağımı bilmeden oturdum bilgisayarın başına. Bazen zorlanmadan yazıyorum, bazen de böyle ekranın karşısında kıvranıp duruyorum ne yazsam diye. Bu da fazla uzun bir yazı olmayacak gibi görünüyor şimdilik :)

Pasta yapmakla aram hiç hoş değil. Beceremeyeceğimi düşünerek hiç girişmiyorum bile.  Bir de ben öyle süsleme işleriyle falan uğraşamayacak kadar sıkıntılı biriyim. Pasta için gerçektende büyük bir sabır ve özveri gerekiyor. Yemek yapmak kadar böyle uğraşmalı işlerle aram iyi değil. Bu pastayıda zaten hem beceriksizliğimin bir kanıtı olsun hem de belki ileride yine pasta falan yaparsam aradaki birkaç farkı görmek için koyuyorum :)) Yani oda şimdi sık sık pasta yapacağım anlamına gelmiyor :)
Pastanın pandispanyasını dikdörtgen fırın kabımda yaptım. Ortadan ikiye bölüp iki tane pasta çıkardım. Bir parçasını bu şekilde süsledim, diğer parçasını ise krem şantiden hoşlanmayan eşim için süslemeden bıraktım. Pandispanyanın üzeri biraz kabardı, o yüzden üzeri tam düz bir pasta elde edemedim. Ama bu tadının güzel olduğu gerçeğini değiştirmiyor (Kendini öven blogger modu :))

Her neyse hani belki yapmak istersiniz diye tarifini yazayım :)



Malzemeler:
Pandispanya İçin:
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya

Kreması İçin:
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı süt
50 gram margarin
3/4 bardak şeker
2 çorba kaşığı kakao
Damla Çikolata

Keki ıslatmak için:
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı şeker

Süslemek için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Yapılışı:

Yumurtalar ile şekeri kıvamı koyulaşıp, rengi iyice açılana kadar çırpalım. En son un ve kabartma tozu olacak şekilde diğer malzemeleri ekleyip çırpalım.
Fırın kabımızı/kek kalıbımızı yağlayıp unlayalım ve karışımı kabımıza dökelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim. Pandispanya piştikten sonra soğuması için bir kenara alalım. Soğuduktan sonra keki enlemesine ortadan ikiye bölelim. Kekin iç kısımlarını su-şeker karışımı ile hiç ıslak yer kalmayacak şekilde ıslatalım.  Krema için margarin hariç tüm malzemeleri tencerede sürekli karıştırıp, çırparak pişirelim. Krema koyulaşınca ocağı kapatalım ve margarini ekleyelim. Kremayı mikserle 4-5 dakika kadar çırpalım. Hazırladığımız bu krema ile kekin iç ve dış yüzeyini iyice kaplayalım. Kekin arasına damla çikolata serpiştirelim.
Krem şanti ile sütü iyice çırpalım ve yaklaşık yarım saat kadar buzdolabında bekletelim. Hazırladığımız krem şantiyi sıkma torbasına alıp pastanın üzerini süsleyelim.


AFİYET OLSUN :)

11 yorum:

  1. Nazlı'cım ellerine sağlık bende yeni yeni başladım kremalı pastalara ama hayalim butik pastacılık inşallah kısmet olur sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Deryacım çok teşekkür ederim. İnşallah hayalini gerçekleştirirsin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Not ettim...Harika :-))

    Ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  4. aaa kesinlikle haksızlık ediyorsun kendine çok çok başarılı olmuş bikerem süslemesini çok beğendim.. pufidik bir pandispanya olmuş ara kremasıda harika gözüküyor:) ellerine sağlık nazlıcım sevgilerimle seval

    YanıtlaSil
  5. Ben beğendim Nazlı'cığım, ellerine sağlık:) Evde yapılmış olması bile yeterli daha lezzetli olması için...
    Pandispanyanın kabaran kısmını düzgünce kesip çıkarabilirsin bir daha ki sefere. O zaman üstü de dümdüz olur.
    Afiyet olsun, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. haksızlık etmişsin kendine bence çok şık olmuş pastan: ) eline sağlık..

    YanıtlaSil
  7. harika ben de uğraşamam herşey pıratik olsun derim ama bayıldım görünüşüne ...

    YanıtlaSil
  8. Bak hele daha ne olacak misler gibi pandispanyası kabarmış kremalarıysa mükemmel hepsi çok güzel olmuş ellerine sağlık canım...Ben bir dilim istiyorum yoldayım.sevgiler canım

    YanıtlaSil
  9. Canım ellerine sağlık şahane görünüyor, sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canımm..
    nefiss..
    sevgiler...

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance