Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

9 Mart 2012 Cuma

Peynirli Poğaça (Mayasız) ve Semizotu Salatası

| | 14 yorum


Bir haftanın daha sonuna geldik :) Cumartesi ve pazar günleri çalışmayacak olmanın dayanılmaz hafifliği var üzerimde. Haftasonu için acaba bu haftasonu değişik ne yapsam, acaba ne pişirsem diye düşündüm durdum :)
Malum koskocaaa iki gün... Neler yapılmaz ki? Hele ki yaşadığın şehirde yapacak hiçbir şeyin olmaması bu koskoca iki günü mutfakta değerlendirmek için bulunmaz nimet. Bakalım pek hevesleniyorum ama temizlik yapıp yorgunluktan oturup kalmazsam iyidir :)
Ayrıca bugün tamda işten çıkarken blogumun kontrol paneline şöyle bir göz atmamla gördüğüm yorum beni çok mutlu etti.
Sevgili Kitap Kurduyum Ben blogunun yazarı bana katıldığım hediye çekilişinde talip olduğum kitabın bana çıktığını müjedeledi :) Pek bir mesut oldum :) Sabırsızlıkla kitabımı bekliyorum..


Bugün işyerine götürdüğüm bilgisayarımda arşivimdeki fotoğraflarımı düzenledim. Sadece Yazılanlar ve Yazılacak olanlar diye ikiye ayırdığım fotoğraflarımı birde türlerine göre ayırdım. Bazılarını yayına hazır hale getirdim. Öyle bir rahatladım ki sanki gardrobumu düzenlemiş kadar mutlu oldum  :)
Bu sofrada arkadaşlarımı davet ettiğim bir kahvaltı sofrası. 6 kişi olacağımız kahvaltıda arkadaşımızın rahatsızlığı nedeniyle 4 kişiydik. Normalde sofra fotoğrafı çekmek benim için çok zor. Misafir beklerken, bir koşturmaca içinde oluyor insan. Arkadaşlarım gelincede onları bekletip fotoğraf çekmek hiç hoşuma gitmiyor. Bu fotoğrafta eksikler olsada en azından blogumda bir sofra görüntüsü olsun istedim :)


 Mayasız poğaçaları acelem olduğunda yaparım. Hem tüm malzemeleri birlikte koyup yoğurmak, mayalanmasını beklememek tercih sebebim.  Birkaç gün tazeliğini koruyor olması da ayrı güzel tabi.


Peynirli Poğaça


Malzemeler:
2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine)
4 yemek kaşığı yoğurt
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Tuz
150 gr peynir
3-3,5 bardak un

Yapılışı:
Tüm malzemeyi karıştırıp, yoğurun(Unu kontrollü ekleyin). Mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve elinizde düzleyin. Ortasına peynir koyup kapatın ve  fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Semizotu Salatası


Malzemeler:
1 bağ semizotu
2 adet domates
Taze nane
Zeytinyağı
Limon
Reyhan Otu (varsa)
Tuz

Yapılışı:
Semizotlarını yıkayın ve kalın saplarından ayırıp kaba alın. Üzerine doğradığınız domatesleri ekleyin. Yağ,tuz, nane, reyhanıda ekleyip karıştırın ve servis edin.

AFİYET OLSUN :) 

14 yorum:

  1. aaahhh ahh aynı dertten muzdaribiz :( haftasonu geldi ama yapacak bişey gidecek bi yer yok malesef :( evde kös kös oturup arada mutfağa dadanmaktan başka.. ben böyle diyince eşim, olsun ne yapalım en azından birlikteyiz diyip tüm olumsuz düşüncelerimi öteleyiveriyor :) bu da bir sınav diyip ferahlayalım be kuzum :)
    Sofra resmi çekmek benim için de çok zordur. yani bizim işimizin de zorlukları var yok değil di mi ;)
    Spfran siper tatlım.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Kendin kadar zarif bir masa hazırlamışsın Nazlı'cığım. Poğaca en sevdiğim hamur işidir. Tok bile olsam afiyetle yerim. Ellerine sağlık olsun...
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Habibecim eşin haklı tabi. Sevdiğinle beraber olduktan sonra Bismilde, Şırnakta Paris bence :) Çok teşekkür ederim canım benim güzel yorumun için..

    Aslı ablam çok teşekkür ederim. Yine çok mutlu ettin beni bu güzel yorumunla.. Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım
    :)
    mmm masa harika
    :)))))

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlik nazlıcım ama bende istiyorum böyle bir sofra ve hiç bozulmam fotoğraf çekerken hatta ben bile çekebilirim.:)))

    YanıtlaSil
  6. hmmmm nefis nefis :-))

    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  7. Gok iyi yapmişsınız arşiv temizlemekle. Benimde yapmam gerek ama hiç vaik yok.
    Hafta sonunun hep hayal ederim ne yapsak. Ama bir türlü istedigim gibi geçmez. İnşallah gönlünüze göre bir şeyler bulursunuz..
    Elinize saglik olsun. Sofra da pogaşa da güzel olmuş.. Davet zamani birisini ayarlamak gerek resim için..)) Yoksa her kesin yanında ayıp oluyor resim çekerken. Bende bu konuda zorlanıyorum..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Hazır gibi olmuş ablası, ellerine emeğine sağlık. Sofra da bir başka güzel...

    Çeyiz hazırlıkları ve rahatsızlıklarım dan dolayı gelemedim ve sanırım düğüne kadar bu böyle devam edecek, çok fazla sizlerle olamıycam, yayınları da ara ara benim yönlendiirmemle oğlan yapıyor, şimdiden affola:(

    YanıtlaSil
  9. @Bir kase lezzet çok teşekkür ederim canım :)

    @Cresent peki o zaman sen gel kahvaltı benden fotoğraflar senden :)

    @Emelciğim çok sağol canım :)

    @Mutfak dili evet temizlemek lazım ve ben çok rahatladım :) Güzel yorumun için çok teşekkür ederim..

    @Afet Ablam Allah kolaylık versin. Bu işler zordur bilirim. Biz bekleriz sen gelene kadar.. Öptüm çok..

    YanıtlaSil
  10. Eline sağlık arkadaşım bu poğaçaları ben de çok seviyorum hele sıcakken sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Sofra ne kadar güzel olmuş poğaça da salata da nefis çok beğendim ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  12. nazlıcım cıvılcıvıl olmuş sofran ellerine sağlık.. tezgahlara semizotu da düşmüş daha ne olsun.. ben burada semizotuna hasretimde:) sevgilerimle canım..

    YanıtlaSil
  13. Canım masan çok şık olmuş.Poğaça ve salata süper çok severim soslu semizotu salatasını ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. epeyce bir gezindim bloğunu çok güzel tariflerin var canım
    izlemye alıyorm seni bende beklerim

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance