Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

27 Mart 2012 Salı

Pazı Sarması

| | 10 yorum

Yeniden merhaba,
Uzun zamandır kurabiye tarifi okumaktan sıkıldığınızı varsayarak, önce çorba ardındanda bir sarma tarifi vereyim dedim.
Keza arkadaşlarım birazda yemek tarifi ver canım sitemleri ettiler. Haklılarda... Kek, kurabiye derken unuttuk yemek tariflerini. Az daha vermezsem bloğumun formatı değişecek :))
Aslında yemek tariflerinin sayısının az olmasının bazı sebepleri var. Öncelikli olarak fotoğrafları gece çektiğimden, çekilen fotoğrafların kötü olması. İkincisi ise eve gelip bir koşturmaca arasında yemekleri yapıp fotoğraf çekmeye fırsatım olmadan sofraya konması.
İşte bu nedenlerden dolayı bu tariflerimin sayısı az. Koşturmaca arasında çekilen fotoğraflara bakmak önce benim hoşuma gitmiyor ki size nasıl layık göreyim.
Pazı sarmasının en zahmetli tarafı aynı ıspanak gibi yıkaması. Her hafta ya pazı ya ıspanak yıkmaktan içime fenalıklar geliyor :) İşte sevince katlanıyor insan her türlü zorluğa:)


Malzemeler:
Bir demet pazı (yaklaşık 1 kg)
2 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Nane

Yapılışı:
Soğanları ince ince kıyıp, sıvıyağda kavurun. Salçayı, pirinci, tuz ve baharatları ekleyerek iyice kavurun. Bir diğer yanda pazı yapraklarını iyice yıkayın ve saplarını koparın. Genişçe bir tencerede su kaynatın. Yıkadığınız pazı yapraklarını önce kaynar suda 15-20 saniye bekletin, ardından soğuk suya batırarak kenara alın. Pazıları kaynar suda fazla bekletmeyin ki dağılmasın. Yumuşattığınız pazıların üzerine  damarlı kısımları içe gelecek şekilde 1 tatlı kaşığı kadar harç koyup sarın. Sardığınız pazıları tencereye dizin. 1 çorba kaşığı salçayı sıcak suda eritin ve sarmalara üzerini geçecek kadar su ekleyin ve biraz sıvıyağ gezdirin. Sarmaların üzerine bir porselen kapak kapatıp kısık ateşte pişirin. Sarmaların suyunu kontrol edin, az gelirse su ekleyin.

AFİYET OLSUN :)

10 yorum:

  1. çookk severimm..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. oy oy oyyy ooyyy :) süper görünüyor.. ellerine sağlık canım.. ben de yapıcam da bakalım artık ne zamana.. bu şahane görüntüden sonra çok da beklemeyecek gibiyim :) öpüyorum tatlım.. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Nazlı'cım en sevdiğim sarmadır elleri
    ne sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Çok severim ama denememiştim. En kısa zamanda deneyeyim :)

    YanıtlaSil
  6. ayayayyy.. bu nasıl bir görüntüdür böyle harika ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. bir tabak alabilirmiyim????????????????

    YanıtlaSil
  8. Hep methini duyarımda hiç yapmalara kalkışmadım pazı sarmasını .Nedeni ise sanki bana içi pişene kadar pazılar eriyecekmiş gibi geliyor.Bak seninkiler ne güzel görünüyorlar. demek ki erimiyorlar canım yapacağım ben de zaten kavurmasını ailecek çok severiz .Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Çok süper görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance