Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

25 Nisan 2014 Cuma

Salçalı Minik Kurabiye (Buttermilkli)

| | 4 yorum

Bakmayın bunlara kurabiye dediğime, bunlar aslında poğaça gibi yumuşak ve yemesi pek zevkli minikler.
Sabahları işe gitmeden önce, akşam tv karşısında yiyebileceğiniz ve hatta çocuğunuzun beslenme çantasına koyabileceğiniz tuzlu bir lezzet.
İçerisinde ki biber salçası yerine domates salçası kullanabilir, eğer onu da istemezseniz lor peyniri ve maydanozu hamura şöylece karıştırıverir apayrı bir tat elde edersiniz.

Birde siz benim gibi aman eşim, çocuğum çörek otu yemez, susamdan rahatsız olur, haşhaştan nefret eder deyip miniklerinizi kel bırakmayın.
Biraz tuhaf duruyorlar fakındayım ama siz eksiği tamamlayınız efendim :)
Şimdi gelelim buttermilk nedir sorusuna.
Buttermilk hani tereyağ yaparken bir süre sonra yağ katılaşırda geriye bir sıvı kalır ya; hah işte o!
O ne besleyici, o ne lezzetli birşeydir.
Nereden bulacağım derseniz internette buttermilk yapımı ile ilgili tarifler mevcut.
Ama siz de benim gibi uğraşamam derseniz http://www.dogalbesinler.com/ internet sitesini ziyaret edin.
Sadece buttermilk değil tereyağ, peynir, krema gibi ürünleri de var.
Sanıyorum 3-4 aydır Candaroğlu' nu instagram da keşfettiğimden beri evime başka bir marka peynir ve tereyağı girmiyor.
Trakyalı olarak özlediğim ve tadını sevdiğim peynir ve tereyağını Kırklareli' nden Ankara' ya sevgiyle gönderiyor Elif Hanım. Kendisine defalarca teşekkür etmişliğim vardır ama buradan da bir kez daha teşekkür ediyorum.
23 Nisanda resmi tatil olunca evdeki işlerden arta kalan vakitte ortaya çıkıveren bu miniklerin tarifini veriyorum şimdi.
Herkese musmutlu haftasonları diliyorum ayrıca :)


Malzemeler:

1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 çorba kaşığı tepeleme salça (ben biber kullandım)
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
50 gram tereyağ (yaklaşık 2 tepeleme çorba kaşığı)
1 çay bardağı sıvı yağ (küçük bardak)
3/4 su bardağı buttermilk
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Susam-çörekotu

Yapılışı:

Yumurta akını, salça, tereyağ, sıvı yağ, buttermilk, tuz ve pul biberi bir kaba koyup karıştırın.
Kabartma tozu ile birlikte bir bardak unu eleyerek ekleyip, yoğurmaya başlayın. Unu bardak bardak ekleyerek yoğurmaya devam edin. Elinize yapışmayacak ne sert ne de yumuşak bir hamur olacak.
Yoğurma işleminiz bittikten sonra hamurdan fındıktan biraz büyük yuvarlaklar yaparak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğe bağlı susam-çörekotu serperek 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN :)


4 yorum:

  1. Minik kurabiyeleri çok seviyorum ben de. Atıştırmaya birebir oluyorlar. Salçalı hiç denemedim ama kulağa çok güzel geliyor. Çok da sevimli oluyorlar :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)
      Damak tadınıza nasıl uygunsa o şekilde yaparsınız, beğeneceğinize eminim.

      Sil
  2. Harika görünüyor,eline saglik, ayrica sunuma ve fotograflarina da bayildim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağnurcuğum çok teşekkür ederim, ne güzel sözler bunlar :)

      Sil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance