Bir haftanın daha sonuna geldik. Sıcacık yüzüne gösteren güneş, artık içimizin kıpır etmesine sebep.
En çok baharı seviyorum. Ne üşütüyor, ne yakıyor; hem de mis gibi kokuyor.
Herşey daha bir tatlı sanki, daha bir lezzetli.
Meyve ve sebzelerin bile renkleri canlı canlı. Alın size yaşamak için bir neden daha.
Çilek çıkar çıkmaz, yüzümü gözümü bularcasına ve hiç görmemişcesine yedim yine.
Onun o kırmızı rengine, yeşil yapraklarına ve birbiriyle uyumlarına hastayım.
Tabi birde sütlü tatlıların delisi olunca insan, sevdiği herşeyi hep birlikte yemek istiyor.
Eğer daha önce denemediyseniz damla sakızlı muhallebiyi bir de çilek sosuyla deneyiniz.
Tadı fevkaladenin de fevkinde.. Benden söylemesi :)
Malzemeler:
Muhallebi için:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un- tepeleme
5 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu-yoksa bir paket damla sakızını ezin.
1 çorba kaşığı tereyağ
Çilek sosu için:
250 gram çilek
1 su bardağından bir parmak eksik su
1 çorba kaşığı nişasta-tepeleme
Gerekirse 1 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
Muhallebi için süt, un ve şekeri tencereye alın ve sürekli karıştırarak orta ateşte kaynayana ve koyulaşana kadar pişirin. Pişen muhallebiye tereyağı ve damla sakızını ekleyip iyice karıştırın ve eşit şekilde kaplara paylaştırıp bir kenara alın.
Çilek sosu için çilekleri iyice yıkayıp, yeşil yapraklarını ayırın ve rondodan geçirin.
Bir kasede nişasta ve suyu eriyene kadar karıştırın.
Çilekleri, nişastalı suyu ve şekeri bir sos tenceresine alın, orta ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşıp jöle kıvamını alıncaya kadar pişirin.
Kaplara aldığınız soğumuş olan muhallebilerin üzerine çilekli sosu eşit şekilde dökün ve buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
Çok şık görünüyor. Damla sakızlı muhallebiyi severim. Çilek sosuyla daha bir tatlı olmuştur. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Çilek ve damla sakızı gerçekten uyumlu oldu :)
SilBenim yerime de ye Nazlım ..Ellerine sağlık
YanıtlaSilSen yeter ki ye de hiç affetmem Yasemincim :)
Sil