Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

23 Kasım 2013 Cumartesi

Limonlu Kek

| | 12 yorum

Merhaba dostlar,
Sıcağı sıcağına yazmayınca tarifler ve fotoğraflar arşivin karanlıklarında kayboluyor. Bu kekin tadı ve dokusu öyle güzel olmuştu ki akıbetinin böyle olmasını istemedim.
Limonun mayhoşluğu ve kadife gibi yapısıyla favori kekleriniz arasında yerini alacak bundan eminim.

Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı tereyağ ( 100 gr kadar)- oda sıcaklığında
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı limon suyu
Yarım limon kabuğu rendesi ( sadece sarı kısımları rendelenecek)
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Yapılışı:
Şeker ile tereyağını çırpın. İyice karıştıktan sonra yumurtaları ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Ardından yoğurt, limon suyu, limon kabuğu rendesini ekleyin. En son kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ekleyin ve çok fazla çırpmadan karıştırın.
Baton kalıbınıza yağlı kağıt koyarak karışımınızı dökün ve 180 derece fırında 45- 50 dakika kadar pişirin.
İlk yarım saat fırınınızın kapağını açmayın.
Kekinizin pişip pişmediğini anlamak için bir bıçak ya da kürdanı batırabilirsiniz. Eğer temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.

AFİYET OLSUN :)


12 yorum:

  1. mm nasılda güzel görünüuor.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. BURAM BURAM LİMON KOKUSU GELDİ SANKİ
    ELLERİNİZE SAĞLIK
    ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
    HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayirli sabahlar canim, cok tesekkur ederim.

      Sil
  3. Bayılırım limonlu keke.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. tadını ve kokusunu hayal edebiliyorum, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. limonlu olunca nefistir zaten..Ellerine sağlık ..:)

    YanıtlaSil
  6. cok severim, mis gibi kokar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yapmaktan ne yemekten vazgecerim saniyorum :))

      Sil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance