Merhabalar herkese,
Yaptığım yemekleri sıcağı sıcağına yayınlamaz isem burada sonradan sonraya ya fotoğrafına takıyorum kafayı ya da aslında birde şu malzemeden mi ekleseydim diye düşünüyorum.
O yüzden ara verip tarif vermezsem, fotoğraf klasörüm boynu bükük yemek fotoğraflarım ile doluyor.
Onu beğenme bunu beğenme derken bir bakmışım ben yine uzun aralar vermişim.
Aman diyeyim, dilimi ısırayım bu aralar yine iyiyim yani :)
Yeşil mercimek yemeği benim mutfağımda en çok pişen yemektir. Bu besin değeri yüksek bakliyat benim kurtarıcım. Her yemeği yemeyen, ağzına tavuk asla sürmeyen bir eşi olunca insanın yemek yaparken 40 takla atmaktan daha fazla yoruluyor inanın :)
Eşim de pek sevdiği için evde ne zaman yemek olmasa en acilinden mercimek pişiyor mutfakta. Yanınada mis gibi közlenmiş patlıcan ve biber ikilisinin buluştuğu manca yaptınız mı işte o sofra evlere şenlik olur :)
Yemeğin tarifine geçmeden önce bir kaç duyurum olacak sizlere.
Öncelikle dokuzuncubulut blogunun yazarı Sevgili Aslı Ablam 3 Mart pazar günü Runtalya'da Buğday Derneği ve Koruncuk Vakfı için koşacak ve bizlerden destek bekliyor.
Damlaya damlaya göl olur misali sizlerde 5 lira dahi olsa yardımlarınızı esirgemeyin. Ben iş yerindeki arkadaşlarımı organize ettim bile :) Geçen yıl TOFD için koşan Aslı Ablama ben ve iş arkadaşlarım bağışlar yaptık ve engelli kardeşlerimize tekerlekli sandalye alınmasına vesile olduk :)
Yardımların nereye ve nasıl yatırılacağı ile ilgili gerekli bilgileri aşağıda ki iki adresten edinebilirsiniz.
Yazacağın şeyleri biriktirirsen Nazlı işte böyle tarife geçemezsin bir türlü :)
Şimdide Sevgili arkadaşım Gizem'in güzel mi güzel çekilişini haber veriyorum size.
Kendi el emeği göz nuru İstanbul desenli runner ve peçete halkaları hediye ediyor izleyicilerine.
Sizde hala katılmadıysanız muhakkak şansınızı deneyin.
İşte çekilişin linki:
Malzemeler:
1,5 su bardağı yeşil mercimek
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı erişte
Tuz
Pul biber
Yapılışı:
Mercimekleri tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin ve ocağa alın. Mercimeğin siyah suyu çıkana kadar yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın ve suyunu süzün. Veyahut vaktiniz varsa mercimekleri sıcak suda birkaç saat kadar bekletin. Bu sayede pişme süresi biraz daha kısalacaktır. Ardından soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile kavurun. Ardından salçayı ekleyerek biraz daha kavurun. Üzerine mercimekleri alın ve sıcak suyu ekleyerek orta ateşte pişirin (Bu esnada pişme süresini azaltmak için düdüklü tencere kullanırsanız zamandan tasarruf edersiniz). Tuzunu ve biberini ekleyin. Pişme esnasında yemeğin suyu azalacağından üzerine sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edin. Mercimekler pişince erişteleri üzerine ekleyin ve 5 dakika kadar daha pişirin.
Bu esnada kıvam yoğunlaşacaktır. Erişteler de piştikten sonra ocağın altını kapatın.
AFİYET OLSUN :)
erişte çorbası deriz ve çok severiz ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Bayılırım , ellerinize sağlık. Yanına da süs biberi turşusu çok yakışır.
YanıtlaSilNazlım çok sever ve sık yaparım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilAllah kolaylık versin canım:)
YanıtlaSilAllahtan eş durumundan sıkıntım yok :)
nefis görünüyor bu çorba bayılırımm:)
Bayılırım :) uzun zamandır da yapmıyordum ev eriştem olmadığı için. şahane görnüyor kuzum senin yemeğin de o turşu hele ... ayyy nasıl canım çekti.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilçocukluğumdan beri severek yediğim bir yemektir, yarın bende yapayım :)ellerine sağlık, gayet güzel görünüyor.
YanıtlaSil