Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

4 Kasım 2012 Pazar

Piyano Kek

| | 17 yorum


Bir bayram günü bu keki görüp canı isteyen, ancak alış veriş yaparken şeker almayı unutan ben o bayram tatilini nasıl geçirdi düşünün artık :)
1 hafta sonra bu keki yapmak için tüm şartlar oluştu deyip mutfağa girince ise ; aksilik bu ya buzdolabında var olduğunu sandığım ama kabı var, içinde sadece 1 parmak kadar süt olan kutuyu görmem; sonrasında eşimi markete göndermek zorunda kalmam ise bana yok arkadaş bu kadar aksilik olduysa bu kek istediğim gibi olmayacak dedirtmiştir. Amma ve lakin kek inanılmaz güzel oldu. Şimdiden söyleyeyim.
Ben sade kekleri pek sevmem. Yaparım, yerim hiç affetmem ama tercihim her zaman ıslak, üzerinde kreması olan tariflerden yanadır.
O yüzdendir ki Feyza'nın Mutfağı'nda bu keki görüp evvettt tam ağzıma layık demişimdir.
Yapmak için bekledim ama beklediğime değdi kesinlikle. Bir gece buzdolabında bekletmek gerekiyordu ama gece 12'de bir dilimini mideye indirdim bile.
Hıımm hıımmm hıımm diye diye tabağıda sıyırdım ve rahatla yatağa doğru yol aldım.
Tamam kilo aldığım doğrudur. Tamam yediklerime dikkat etmem gerektiği de  doğrudur.
Tamam en acilinden spora başlamam gerektiği de doğrudur. Onun için ya bu güzel mamaları yapmayacağım ya da yapsamda yemeyeceğim. Ihhh bu ikiside bana uygun değil :)
Bu arada Feyza'nın bloğuna link vermek için Google' a piyano kek yazınca çok şaşırdım. Ne kadar da meşhurmuş meğer bizim kek benim haberim yok. Ben çok geriden takip ediyorum artık demek ki :)

Malzemeler:

2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao

Piştikten sonra üzerine dökmek için 1 su bardağı süt

Kreması için:
3 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker (İri çay bardağı olmayacak)
1,5 çay bardağı un (İri çay bardağı olmayacak)
1 paket (200 ml) süt kreması

Üzerine serpmek için bolca kakao

Yapılışı:
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Ardından süt, sıvıyağ ve kakaoyuda ekleyerek çırpmaya devam edin.
Son olarak kabartma tozu, vanilya ve unuda ekleyerek karıştırın. Yağlayıp unladığınız fırın kabına bu karışımı dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine soğuk 1 bardak sütü dökün, soğumaya burakın.
Krema için sütü, şekeri ve unu bir tencereye koyun. Bir tel çırpıcıyla sürekli karıştırırak kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. Soğuması için bir kenara alın. Soğumaya dönen muhallebiye kremayı ekleyerek iyice çırpın.  Kremanızı soğuyan kekin üzerine dökün. Son olarak bir çay süzgeci yardımıyla kremanızın tamamen üzerini örtecek şekilde bolca kakao serpiştirin.
Buzdolabında bir gece beklettikten sonra servis yapın.

AFİYET OLSUN :)



17 yorum:

  1. Do-re-mi :)
    Nazlımın mekanı,lezzetin adresi:)
    Adı da ne güzelmiş öyle balım, onca çabana değmiş vallahi pek güzel olmuş:)
    Şimdi ben de çıkıversem,süt almaya mı kalkışsam bilemedim ki:)
    Hazır enerjik halim geçip,pilim bitmeden:)
    Ellerine,emeğine sağlık canım,şifa olsun inşAllah.
    Öpüldün çoook:)

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık nefis görünüyor çekilişime beklerim sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ayh çok şahane görünüyor :))

    YanıtlaSil
  4. Vallahi yemin ettim bende yapacağım.Koydum kafama kaçıp kurtulamaz artık bu kadar güzel bu kadar iştah açıcı baştan çıkarttın midemi aklımı canımmm .Ellerine sağlık olsun...

    YanıtlaSil
  5. olsada yesek harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Canan Hanım çok teşekkür ederim.

    Zelişim o pil bitecek gibi görünmüyor merak etme kuzum ;)

    Deryacığım çok teşekkür ederim.

    Çalıykan Arı teşekkür ederim :)

    vişnapçım yap tabi enfesss oluyor..

    Gülcan teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Vallahi ağzım sulandı.
    Hiç yapmadım, deneyeceğim.
    harika bir fiki rellerinze saglik


    bana da beklerim ^^ bende sizi misafir edeyim blogumda :)

    bisou bisou

    www.fraise-framboise.blogspot.com
    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Çok hoş görünüyor kekiniz gerçekten de, kek değil adeta pasta gibi, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. Bayılırım bu damak çatlatan lezzete.
    Arkadaşımda yemiştim bu güzel lezzeti. Ne yazık ki, daha denemek nasip olmadı.
    En yakın zamanda denemek isterim İnşaAllah.
    Ellerinize yüreğinize sağlık.
    Baki muhabbetle...

    YanıtlaSil
  10. weps bloguma hoşgeldin. Ziyaretin için teşekkürler.

    zemberekkuşu bende yerken aynen öyle dedim :)

    Gisi hoşgeldiniz bloguma pek bir memnun oldum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Herşeyi çok beğendim tarifi aldım ama o 'bir gece buzdolabında bekletilcek' kısmını ben almayayayım:))))) vallahi alamam zaten yerim gider:))))
    ellerine sağlık olsun , teşekkürler çook sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Gece yarısı yutkuna yutkuna ekrana yapıştım..
    Can çektiren bir görüntü..
    En kısa sürede yapıp,yemeliyim..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  13. Kullandiginiz firin kabinin olculerini yazabilir misiniz? Ben de islak kekleri tercih ediyorum her zaman ve bu nefis duruyor.

    Tesekkurler, sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Aylin Hanım hoşgeldiniz.
    Dikdörtgen bir borcam kullandım pişirirken.
    Ölçüleri 22ye 34 cm.
    Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  15. çocuk kilo alsın diye yapmıştım arada ona değişik pastalardan yaparım ama az önce bende yedim her gün de bir dilim yedim valla süper kreması ayrı bir muhteşem(süğt kreması çok lezzet veriyormuş meğer profiterolde de bunu yapıcam kremasından yani.Bu kek HARİKA TAVSİYE EDERİM KESİNLİKLE!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenay Hanım sizinde ellerinize sağlık. Evet gerçekten çok lezzetli oluyor. Arkadaşlarımın çay sofralarının bir numarasına geldi oturdu bu pasta :)

      Sil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance