Merhaba dostlarım, sevenlerim, izleyenlerim.
Hepinizin Regaip Kandil'i mübarek olsun. Dualarınız kabul olsun; gönülleriniz huzur dolsun.
Daha önce kandil simidi yayınlamıştım. Bu da mahlepli olanı. Zaten kandil simidi deyince mis gibi mahlep olmazsa olmaz.
Çıtır çıtır mis gibi bir kandil simidi tarifi işte size :) Bir daha asla dışarıdan kandil simidi almayacaksınız :)
Sirkenin verdiği kıyırlık, mahlebin verdiği o muhteşem tat... Hımm çok mu reklam yaptım ne :)
Malzemeler:
2 adet yumurta (Birinin akı ayrılacak)
250 gram tereyağ (Oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep (tepeleme)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4-4,5 su bardağı un
Susam (Küçük bir paket-60gram)
Yapılışı:
Unu bir kaba alın, ortasında bir çukur açın. İçerisine yumurta (Birinin akını üzeri için ayırın) ve tereyağını katarak yoğurmaya başlayın. Devamında tüm malzemeleri katarak tamamen özleşene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister elinizde, istersenizde tezgah üzerinde yuvarlayarak şeritler haline getirin. Bu şeritlerin her iki ucunu birleştirin. Halkaları önce yumurta akına ardında susama batırarak yağlanmış tepsiye dizin. 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin (Ben turbo ayarında 20 dakika pişiriyorum).
AFİYET OLSUN :)
Kandiliniz mübarek olsun:) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık canım Kandiliniz mübarek olsun..
YanıtlaSilresimlerde kendide harika gözüküyor:)
YanıtlaSilhayırlı kandiller
sen de tereyağı kullanıyosun benim gibi:)
YanıtlaSilnefis gözüküyor hayırlı kandiller..
ben hakkım olanı aldım o zaman ellerinize sağlık ahyırlı kandiller.
YanıtlaSilSevgili arkadasim, sizin de gecmis kandiliniz mübarek olsun... Sevgilerimle, ellerinize saglik...
YanıtlaSilEllerine saglik canim .Cok güzel görünüyor kandil simitti .Gecmis kandiliniz kutlu olsun tüm dualariniz kabul oilsun .
YanıtlaSilbayılıyorum kandil simidine ellerine sağlık canım nice kandillerde yapıp paylaşmak dileklerimle...
YanıtlaSilevet evet reklamı haketmiş :))
YanıtlaSilsevgiler
Güzel yorumunuz için teşekkürler. kandil simidide güzel görünüyor. Sizinde ellerinize sağlık.
YanıtlaSilO kadar çok severim ki Nazlı'cığım, ellerine sağlık olsun canım benim. Tatildeyim sık sık internete giremiyorum, daha yeni gördüm. Senin de geçmiş kandilin kutlu olsun.
YanıtlaSilÇok öptüm, sevgiler.
Nazlı'cım ellerine sağlık gülüm,ne güzel olmuş kandil simitleri..
YanıtlaSilResimler harika :)
Blogunda kelebekler uçuşuyor,çok hoşlar :)
Geçmiş ve gelecek kandillerimiz,kutlu,mutlu ve bol huzurlu olsun..
Rabbimiz dualarımızı kabul eylesin inşAllah..
Öpüyorum tatlım..
Resimde o kadar canlı ki alıp yiyesim geldi. Çocukluğuman beri tok karına bile yerim. Ellerine sağlık, iyi haftalar..
YanıtlaSilmahlep kokusuna bayılırım, hele kandil simidini çook severim:) ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor. kandiliniz mübarek olsun
YanıtlaSilTarife göre yaptım ama içi hamur kaldı, nerede yanlış yapmış olabilirim :(
YanıtlaSilMelis Hanım sanıyorum biraz daha pişmeliydi simidiniz. Fırınlara göre değişiyor sıcaklıklar belki ondan olmuş olabilir. Onun dışında tüm ölçüler tutuyor. Her kandilde yaptığım bir tarif şaşmadı hiç. Başkada bir neden gelmiyor aklıma.
YanıtlaSil