Herkese merhabaaaa :))
Nerelerde bu hayırsız diyeceksiniz biliyorum hayırsızım ama unutmuyorum burayı inanın :)
Bu ara iş yoğunluğumdan dolayı inanılmaz yoruluyorum eve gelince elimi kolumu kaldıracak durumda bile olmuyorum. Hal böyle olunca blogumda ihmale uğruyor.
Neyse size kendimi affettirecek yeyince devamını arayacacağınız bir pastacıkla çıkıyorum karşınıza.
Bu pastacığı işyerindeyken Sofra Dergisi'nin internet sitesinde dolaşırken buldum ve akşamı zor ettim inanın :)
Eve gitmeliyim ve bir an önce yapmalıyım dedim kendime. Ağzım sulana sulana koştum eve. Evde hiç yemek yok ve ben bu pastacıklarla uğraşıyorum :) Eşime akşam yemeği olarak bu pastacıkları sundum :)
Ama çok şeker değiller mi??
Tarifi aynen sitesinden kopyalıyorum. Orjinal tarifte burada...
Malzemeler:
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 3 çorba kaşığı margarin (tereyağı kullandım)
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 2 çorba kaşığı soğuk su (4 çorba kaşığı kullandım)
- Bir tutam tuz
- 2 su bardağı un
- İçi için:
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- Yarım su bardağı fındık
- Yarım su bardağı tozşeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı parça çikolata
- Üzeri için:
- 2 paket bitter çikolata (160 gram)
Yapılışı:
Hamuru hazırlamak için, tozşeker ve margarini bir kaba alıp çırpın. Yumurta sarısını ilave edin. Daha sonra su, tuz ve unu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ayırarak kalanını ortası boş kalacak şekilde elinizle tartölet kalıplarının içine döşeyin. İç harcı için, tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın. Kalıplara aldığınız tartöletlerin içine yerleştirin. Ayırdığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp pastacıkların üstüne kapak şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Bitter çikolataları benmari usulü eritip tartöletler soğuduktan sonra üstlerine gezdirerek servis yapın.
Benden notlar:
Benmari usulü nedir?
Bir cama kaba koyduğunuz çikolatayı içi su dolu başka bir kabın üzerine oturtun ve alttaki suyun sıcaklığıyla çikolatalarınız eritin.
Bu şekilde erittiğim çikolataya batırdım ben pastacıkları, tamamen bulamak isterseniz eğer çikolataya bir çorba kaşığı kadar tereyağı eklemenizi öneririm. Bu sayede çikolata daha akışkan olur ve daha kolay kaplanır pastacıklar.
Ben tartölet kalbından değil muffin kalıplarında pişirdim ve yaklaşık olarak 9-10 tane pastacık çıktı. Bu ölçüyü iki katına çıkarmanızı tavsiye ederim.
AFİYET OLSUN :)
Nazlıcım ellerine sağlık pastacıklar harika sevgiler.
YanıtlaSiloff nefis gözüküyolar,çikolatalı olur da güzel olmaz mı?
YanıtlaSilsevgiler
ben de yarını merakla bekliyorum , yapıcam :) ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilAyyy yemeğin üzerine çayın yanına ne de güzel gider değil mi? ellerinize sağlık
YanıtlaSilbencede çok şekerler ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSabah sabah o kadar güzel bir görüntü ki ne diyim ellerine sağlık:)
YanıtlaSilSelam canım:)
YanıtlaSilBen de uzun bir ara vermiştim.Pastalar gerçekten nefis görünüyor ellerine sağlık canım.Sevgiler...
Nerdesin hayırsız? :))
YanıtlaSilŞaka bir yana,bu ara hepimizde bir yoğunluk var sanki,ben kopmuş durumdayım bir süredir,sağlık olsun n'palım,döner buluşuruz birgün demekle yetinmekteyim :)
Pastaların şahane,fotoğrafları da öyle,bayıldım inan :)
Şu kermes bi geçsin,evde oturup akşamlara kadar pasta yapıcam :P
Ellerinize sağlık harika görünüyorlar:)))
YanıtlaSilof of of! süperrr, senin bloga oruçluyken girmemek lazım zira insan zor dayanır =) ellerine sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum arkadaşlar. Hepiniz sağolun.. Leylacığım yaptın mı pastacıklardan :)
YanıtlaSilMekila tatlım bende gündüz girmiyorum yemek bloglarına insan dayanamıyor :)