Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Google+ Takipçileri

Yeni yazılar mailinize gelsin

Yemek Tarifi Ara

Yükleniyor...

23 Temmuz 2011 Cumartesi

Buharlı Ekmek...

| | 11 yorum

Herkese merhabalar...
Sıcaklarla boğuşan tüm izleyenlerime önce selam arkasından da bir özür borcum var...
Bu kadar uzun arayı vermek istemiyorum hiçbir zaman ancak önce 3 haftalık tatilim, ardından bir hızla döndüğüm işim ve sıcaklardan dolayı hiç yemek yapmak istemeyişim birleşince bu kadar uzun bir ara çıktı meydana. Herhalde yine sık sık yazamayacağım gibi görünüyor.
Yalnız Facebook'tan takip edenler bilir oradan sıklıkla ses veriyorum :) Yine burada beni bulamazsanız orada arayın :)

Buharlı ekmek arkadaşlar rahmetli babaannemin yaptığı bizimde severek hapur hupur yediğimiz bir kahvaltılık. Bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz, hem pratik hem lezzetli bir tarif. Suyun buharında ekmek hem sıcacık hem yumuşacık oluyor. Yarın pazar ve şiddetli tavsiye ediyorum :)
Ben buzdolabında sakladığım hafif bayatlamış tost ekmeğiyle yaptım. Ancak siz her türlü bayat ekmeğinizi dilimleyerek hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:
Dilimlenmiş ekmek
Su

Yaplışı:
genişçe bir tencerenin dibine 2 parmak hizasında olacak şekilde su doldurun. Dilimlediğiniz ekmekleri metal bir  kevgire yerleştirin (Plastik olmasın eriyor, çocukluğumda denemişliğim var, tecrübeyle sabit :))
   Kevgirin üzerini bir tencere kapağıyla kapatın. Maksat hava almaması, bunu bezlede yapabilirsiniz.  Kevgiri tencerinin üzerine oturtun. Ocakta orta ateşte ekmekler yumuşayıncaya kadar pişirin.Yalnız çok fazla tutarsanızda ekmekler çok sulanır. Sık sık kontrol edin birkaç dakikada hazır olacaktır sıcacık ve yumuşacık ekmekleriniz..

AFİYET OLSUN :)

11 yorum:

  1. evet biliyorum ben bu yöntemi, pideler bile yumuşacık oluyor annemden öğrenmiştim, eskiler herşeyi değerlendirirdi, sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Haklısın Serracığım herşeyi değerlendiriyor eskiler. Dediğin gibi pideler, poğaçalar, börekler bu yöntemle fırından yeni çıkmış gibi oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldin Nazlım :)
    Çok ara verdin çok :)
    Ama sanırım yaz girince böyle oluyor,sağlık olsun ne diyelim..
    Ekmekler bana da annemi hatırlattı :)
    Evdeki bayat ekmekler genelde bu şekilde değerlenir.
    Paylaşman çok güzel olmuş,afiyet şifa olsun canım..
    Bir arada annenin nefis su böreği tarifini de verirsin demi:)
    Çok öpüyorum arkadaşım..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  4. süper bir fikir adaşım, ellerine sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Zeliham ne yapayım çok sıcak yaa :( Evet ara verdim suçluyum, çookk pişmanım..
    Kuzum annemin su böreğinin tarifini vereyim de fotosunu çekmeye fırsat bulamadık maalesef :( Anında tükendi... Buraya yazmadanda veririm ben sana tarifini annemden alıp ayıp ettin :)

    Canım adaşım çok sağol.. Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  6. Cok guzel bir fikir, bak ben bunu bilmiyordum ! Paylasim için çok tskler. Kim bilsin ne lezzetlidir, ellerin dert gôrmezsin canim

    YanıtlaSil
  7. Canım rica ederim. Evet gerçekten çok lezzetli, bir ara denersin sende :) Çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  8. nazoşum ellerine sağlık olsun..annem yapardı..benim de birkaç kez yapmışlığım vardır..fırından yeni çıkmış ekmekten bile güzel oluyor,tabi ayarı tutturmak gerek..sünger gibi oluyorlar..

    YanıtlaSil
  9. Sağolasın gacım.. Ama haklısın çok tutunca ıslanıyor fazlasıyla.. kontrol etmek gerek arada sırada

    YanıtlaSil
  10. Canım hatırlattığın iyi oldu :) annem de yapardı bu yöntemi.. benim de bayat ekmekleri değerlendirmek için çok işime yarayacak ellerine sağlık canım ;)

    YanıtlaSil
  11. ımmm nefis ve güzel bir fikir ellerinize sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance