Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

30 Kasım 2010 Salı

Fırında Kıymalı Karnıbahar ve Yeni Bir Mim...

| | 31 yorum
Kasım ayının son postunu yazıyorum. Önümüzdeki ay yeni yıl telaşı başlayacak ve 2011'e açacağız kapılarımızı. Herkes için en hayırlısı olsun diyerek Sevgili arkadaşım Limon Çiçekleri'nin mimini cevaplamaya geçiyorum. 

1-Yeni yıla nasıl ve kimlerle girmek İstiyorsun?
Geçen yıl olduğu gibi eşimle başbaşa işten yorgun argın gelmiş 12'yi bile göremeden gireceğiz:)
2-Yeni yıldan beklentileriniz neler?
Her yıl çok şey bekliyoruz yeni gelen yıldan ama hep istediğimiz şeyler olmuyor. O yüzden tüm ailem, tanıdık, eş dost,akraba ve arkadaşlarımın tüm dualarının kabul olması.
3-Yeni yılda neler yapmak istiyorsun?
Allah'ım bugünümüzü aratmasın yeter.
4-Yeni yıl sence ne demek?
Çocukken bir yaş daha büyümek; şimdi ise bir yaş daha yaşlanmak:)
5-Yeni yılda ne olursa çok mutlu olursun?
Ailemle birlikte olabilme imkanım olursa.
6-Yeni yıla dair mesajın nedir?
İyi düşünelim iyi olsun arkadaşlar. Herşey gönlünüze göre olsun ve tüm dualarınız kabul olsun.
Mimlediğim arkadaşlarımı yazıyorum. Daha önce ödül ve mim göndermediğim arkadaşlarımı seçmeye çalıştım.
Zezze'nin Sepeti
Bahar Çiçeği
Ege'den Tarifler
Lezzet Adası
Şimdide gelelim yemeğimize. Üzerindeki kıymanın hafif yanmış olduğuna bakmayın diyeceğim öncelikle arkadaşlar. Çünkü eşim böyle çok iyi pişmiş seviyor kıymayı. Aslında kıyma pek tercihi değildir ama yapınca böylesini yapıyorum ben. Siz yaptığınızda fırında  daha az tutarsınız.

Malzemeler:
Küçük boy karnabahar(yaklaşık 750 gr.)
200 gr kıyma
1 baş soğan
2 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber

Yapılışı:
Karnıbaharı çiçeklerine ayırın. Bol suda veya buharda çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayın. Bir kenarda soğanı kavurun, kıyma ve salçayı ekleyip biraz daha kavurun. Ben bu safhadan sonra 1 çay bardağı kadar su ekleyip suyunu çekene kadarda pişiriyorum iyice pişsin diye. En son baharatlarını ekleyin. Haşlanan karnıbaharları fırın kabına alın üzerine kıymalı harcı yayın. Üzerine haşladığınız karnıbaharların suyundan 1-1,5 su bardağı kadar alıp salçayı erittikten sonra üzerine dökün. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. 

AFİYET OLSUN:)

31 yorum:

  1. çok cahilce olucak ama bir soru sorcam mim ne demek?

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık.pek severim.

    YanıtlaSil
  3. Zezzeciğim bu yukarıdaki soruları cevaplayıp kendi blogunda yayınlaman gerekiyor ve sende takip ettiğin bloglardan birkaçını haberdar edip mimleyeceksin. Bu mim bir ağ gibi, blogdan bloga iletişimi sağlıyor.
    Cahilce ne demek ki kuzum olurmu öyle şey. İnşallah anlatabilmişimdir.

    Arzum sağol canım.

    YanıtlaSil
  4. benim karnıbaharla aram pek yok ama, eline emeğine sağlık..ben karnıbaharları patates olarak düşünüyorum..:)

    YanıtlaSil
  5. Tatlım fırın yemeğin harikaaa gözüküyor..
    Henüz yemekten kalkmama rağmen acaip canım çekti :)
    Kıymalı karnabahar düşünmemiştim hiç,görüntüye bakılırsa şahane bişey ..
    Denemek isterim birgün.:)
    Yeni yılın da umduğundan çok daha güzel,sağlık,umut ve mutluluk dolu geçer inşallah...
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. ablacım ellerine sağlık. ben karnıbaharın her türlüsünü gözüm kapalı yerim :) eminim tadıda görüntüsü kadar çok güzeldir.bu arada mim i de öğrenmiş oldum. bende bloklarda okuyorum mimi, ayıp olmasın diye soramıyordum öğrenmiş oldum bende. sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. @Gacım sen var patates olarak düşün. Öylesinide yaparım ben sana olur mu:)

    @Zeliham pek seveni yoktur bu kış sebzelerinin ne yapsakta sevdirsek bilmiyorum. Başta eşime olmak üzere:) Güzel dileklerin için çok sağol canımcığım. Cümlemize inşallah.

    @Lezzetadası sağol canım benim. Oh bir karnıbahar daha seven varmış:) Ne ayıbı olacak canımcığım sanki biz herşeyi biliyoruzda:)) Tamam öyleyse senide mimliyorum kuzum..

    YanıtlaSil
  8. ablacım şimdi mimlendim senin bloğundaki soruları cevaplayıp kendi sitemdemi yayınlıcam cevaplarsam mimini kabul etmiş oluyorum galiba :)) cevap ver ona göre cevaplayıp yayınlayım. ilk mimlenmem heyecanlandım böyle şeylere yabancı olunca :))

    YanıtlaSil
  9. Aynen öyle canısı:) Hadi bakalım hayırlı olsun:)

    YanıtlaSil
  10. nefis olmuş nefis...
    eline sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. canım Nazlıcığım;
    ellerin dert görmesin pek güzel olmuş karnabahar:) ben üzerine kaşar peynir de rendeliyorum değişik bir lezzeti oluyor:)

    YanıtlaSil
  12. karnıbahar harika olmuş.elinize sağlık ayrıca mim cevaplarınız çok hoşuma gitti sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. @Yemekbiraşk sağol canımcığım:)

    @Denizciğim valla bir dahakine kaşarda koyayım iyi hatırlattın:)

    @Gülcan canım sağolasın. Beğenmene sevindim:)

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize saglik... Karnibahari zaten her haliyle cok severiz... Böylesi daha bir güzel olmus, mutlaka deneyecegim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  15. Çok memnun olurum canım. Çok teşekkür ediyorum...Sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Nazlıcım kıymalı karnıbahara bayılırım ama evde kıymalı yiyen yok ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  17. Nazlıcığım karnıbaharı çok severim. Tarifini beğendim mutlaka denemem lazım ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. kıymalı karnabahar yemeğini çok severim bu şekilde hiç denemedim...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  19. canım siteme uğrarmısın sana küçük bir ödülüm var alırmısın

    YanıtlaSil
  20. seni tanimak güzel.. paylasimin icin tesekkürler canim..

    lezzetin ise nefiss görünüyor.. ellerine saglik canim.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. Merhaba Nazlıcım ellerine sağlık... Bende sana ödülün için mesaj bırakacaktım ama sen gelip almışsın bile :) Sevgiler, görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar arkadasim, cok güzel olmus yemegin ellerine saglik.
    Baharin tadini cikarin, kis gelince dönüs olmuyor, buralar cok soguk, hemde -7 derece, kis birden bastirdi.
    Aylüb tatlimda cok güzel hafif ve nefis, kis gelmeden serin serin yaparsan yersin, sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  23. selam nazlı sayfamda ödülün var uğrayıp alırmısın esenkal

    YanıtlaSil
  24. Kıymalıyı hiç fırında denememiştim. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  25. Karnıbaharı bu şekilde çok severim görüntü süper ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  26. blogumda bir ödülünüz var sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Canım,
    ellerine sağlık.Karnıbaharın çok güzel görünüyor. Benim kardeşlerim de böyle yanmış severler.
    Yeni yılda da dilediğin gibi ailenle olmak nasip olsun inşallah.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  28. Sevgili Nazlı, karnabaharın en lezzetli hali bu olsa gerek. Ben de çok severim bu tarifi. Ellerine sağlık.
    Yeni yılda bütün bu güzel dileklerin gerçekleşir inşallah...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  29. osmanlı mutfağında da olan bir yemekmiş bildiğim kadarıyla yalnız onlar içine bir de kaymak katıyormuş. biz evde denedik gerçekten enefes. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  30. Nihayet cevapladım mimi, tekrar teşekkürler mim ve ödüller için :)

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance