Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

4 Ekim 2010 Pazartesi

Arnavut Ciğeri...

| | 17 yorum
Normalde tarayıcı olarak Google Chrome kullanıyorum ama bu fotoğrafı yükleyemedim. Bazen böyle sıkıntılar çıkarıyor bana GC nedense.
O kadar şey varken kafamda yazmak için gün boyu, eve gelipte yemek yapmadan önce alelacele yazı yazmaya çalışırken uçup gidiyor. Bazen sizede oluyor mu bilmiyorum ama hayat üzerimden akıp gidiyor ve ona yetişemiyormuşum gibi geliyor. Sanki yaptığım herşey yarım, tamamlanmıyor. Halbuki herşeyi ince eleyip sık dokuyan bazen ayrıntıları atlamak zorunda kalıyorum. Hayata yetişememek bu olsa gerek :)
Ne mutlu bana ki onca koşuşturmacanın içinde beni mutlu eden şeyler çok... Sevgili eşimin her zaman sevgisi ve desteği, ailemin her ne kadar uzakta olsalarda her zaman yanımdalarmış gibi sevgileri ve desteklerinin eksik olmayışı beni hayata bağlıyor. Zaten insanın hayatını anlamlı kılan sevdikleri değil mi?

Malzemeler:
Yarım kilogram dana ciğeri
Yarım su bardağı un
Tuz
Kızartmak için bolca yağ

Yapılışı:
Öncelikle ciğeri aldığınızda zarı ve siniri alınmamışsa temizleyin ve dilimlemeden yıkayın. Sonra ciğeri küp küp doğrayın(Fındık büyüklüğünde). Kızartma tencersine bol miktarda yağ koyun, kızdırın. Ciğerlerden azar azar alarak unlayın ve bekletmeden tencereye atın. Arada bir ciğerleri zedelemeden karıştırark 1-2 dakika kızartın ve tabağa alın. Diğer ciğerleride azar azar alarak bu şekilde kızartın. Yanına isterseniz küp küp doğradığınız patetes kızartarak servis edin (Ben yapmadım çünkü bir akşam önce patates kızartmıştım yemekte:)).
Bir kaç püf nokta var onları paylaşmak istiyorum ciğerle ilgili. Öncelikle ciğer ne kadar kanlı olursa o kadar yumuşak olur. Ama kimse bana o ciğeri yediremez :) Yıkarken mümkün olduğunca ciğeri zedelemeyin ve küçük parçalara ayırdıktan sonra yıkamayın. Kızartmak için unladığınız ciğerleri unlu bir şekilde kenarda bekletmeyin, kızartacağınız anda unlayın. En son olarakta ciğeri bol yağda az miktarda alarak kızartın ve çok kızartmayın. İlk posta kızarttıklarınızdan sonra kararını bulursunuz. Yoksa ciğerler kurur, kıtır kıtır olur. Benden bu kadar.

AFİYET OLSUN:)

17 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bu bana da cok oluyor. Zamanimi yeterince degerlendiremezsem ömrüm bosa gecer gibi bir düsünce. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok leziz görünüyor.Ellerine

    sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. canım,hayata yetişememe durumunu hepimiz yaşıyoruz sanırım,bişeyleri bitirirken bir taraftan yeni meşguliyetler çalıyor kapımızı..Sağlık olsun napalım :)
    Arnavut ciğeri hep denemek isteyip ertelediğim bir tarif..Çok güzel olmuş belli..inş en kısa zamanda deneyeceğim ben de..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Arnavut ciğerini pek çok severim ohh şu anda olsa ne yerim ama
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  6. Hic sorma Nazlicigim, zamanla basimiz dertte. Yok, yetismiyor. Kosuyorum, kosuyorum iiiihhhh yakalayamiyorum.
    Allah tan zamanimiz yok diye mutlulugu kacirmiyoruz.
    Arnavut cigerin cok guzel gorunuyor.
    Sevdiklerinle, afiyetle yemen dilegiyle.

    YanıtlaSil
  7. Nazlıcığım canımm elerine sağlık soğan ve ciğerin uyumu sakatat yemeyen beni bile etkiledi..:))
    tebrikler..

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım.Arnavut ciğeri çok lezzetli görünüyor.Benim yerimede ye lütfen olurmu?Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık görüntü muhteşem

    YanıtlaSil
  10. picasada çok rahatım arnavut ciğerine de bayılırım çok leziz gözüküyor ama ilk yapışta becerememiştim hem de bir yılbaşı akşamı apar topar hazır almıştık çok komikti : )

    YanıtlaSil
  11. Ciğere asla hayır demem ama evdekilere yediremeyince tek başına yemenin anlamı olmuyor.Ellerinize sağlık.Bir çatal aldım ve tattım:)

    YanıtlaSil
  12. Adaşım benim
    ellerine sağlık. Arnavut ciğeri eskiden ağzıma sürmediğim ama şimdi çok sevdiğim bir yemek

    Zamana gelince:

    boşver olduğunca olsun. Gerisini bırak gitsin:))))

    YanıtlaSil
  13. arnavut ciğeri gerçekten bayıldıgım bir yemektir. birden karşımda görünce canım çekti vallahi. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık çok severim arnavut ciğerini

    YanıtlaSil
  15. Benim cici yemekçim:)
    Ellerine,gönlüne sağlık.
    Arnavut ciğerini cidden çok severim.
    Bu arada taşındınız mı neredesin şimdi,lütfen Kayseri de :)

    YanıtlaSil
  16. @anneanneminemekleri çok sağolun..

    @Nesrin evet canım aynen öyle düşünüyorum bende.

    @Arzu teşekkür ederim.

    @Zeliha yalnız değilim demekki. Dene en kısa zamanda:)

    @Güloanne al canım tabağı canın çok çekmiş kıyamam:)

    @Bayram Kombesi galiba zamana yetişmeye çalışmayı bıraksak daha iyi olacak:)

    @Denizim sağol canım:)

    @Fatoş yedim bile :))

    @Lezzet sarayı teşekkürler..

    @Mine bana bazen picasada sorun çıkarıyor niyeyse.. Bende ilk geöen yıl yapmıştım biraz fazla pişrmişim sert olmuştu ama yinede yedik:)

    @Limon çiçekleri o gerçekten büyük sorun. İnsan hasret kalıyor. Afiyet olsun canım:)

    @Adaşım son noktayı koydu. Olduğunca olsun. Haklısın valla:)

    @Zezzenin sepeti hoşgeldiniz. Teşekkür ediyorum ziyaretiniz için.

    @Aylinciğim sağol canım..

    @Pepelam evet hala burdayım. Yoksa sende mi burdasın :))

    YanıtlaSil
  17. Ciğeri eskiden çok severdim.Bir yerde yedikten sonra dahada yemiyorum.Ama görüntü harika ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance