Malzemeler:
- 3 adet hazır yufka
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı su
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 8-10 adet zeytin
- 2 çorba kaşığı haşlanmış mısır
- 1 yumurtanın sarısı
- tuz, kekik, susam, çörekotu
Yapılışı:
Yuvarlak bir borcam yada tepsiyi alıyoruz. İlk yufkayı borcama yayıyoruz. Fazlalık kısımlar dışarıda kalsın. Yufkanın üzerine süt gezdiriyoruz. İkinciyi yufkayıda aynı şekilde üzerine koyuyoruz. Tekrar süt gezdiriyoruz. Üçüncü yufkayı kenarlardan taşmayacak şekilde tamamen tepsiyi kaplayacak şekilde yayıyoruz. Üstüne salça, yağ, su, kekik karışımını sürüyoruz fırça yardımıyla. Şimdide malzemelerimizi (domates,biber,zeytin,mısır) koyuyoruz istediğimiz şekil ve mıiktarda. Yufkanın dışarıda kalan kısımlarınıda burarak içeriye doğru alıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp; susam ve çörekotu serpiştiriyoruz. 180 derece fırında 35-40 dakika pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Tarifi yayinladim katilim icin cok tesekkur ediyorum.
YanıtlaSilÇok güzeel :)ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık..tarifiniz çok güzel..
YanıtlaSilwww.1tutambaharat.blogspot.com