Kısırın ölçüsü iki kişilik diyeceğim ama bu kısırla yanında eğer başka birşeylerde varsa 4 kişiyi ağırlarsınız. Ben kısıra sadece yeşillik koyuyorum. Domates sulandırıyor, marulda çok büyük kalıyor kısırın içinde. İsteğinize bağlı olarak kırmızı lahana, domates, marulda koyabilirsiniz.
Evvettt gelelim tarife...
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı köftelik bulgur
- 1,5 su bardağı kaynar su
- 1,5 çay bardağı zeytin yağı
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4-5 adet yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 2 adet salatalık
- 1 adet limon
- Çeşitli baharatlar (pul biber, nane, karabiber, kimyon, tuz)
Yapılışı:
Bulguru kapaklı bir kaba aldıktan sonra üzerine sıcak suyu koyup kapağını sıkıca kapatıyoruz. Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Bu arada yeşillikleri yıkıyoruz ve suyunun süzülmesi için kenara alıyoruz. Kuru soğanı küp küp doğradıktan sonra zeytinyağıyla kavuruyoruz. Biber ve domates salçalarınıda ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Bu karışımı bulgurun üzerine ekledikten sonra istenilen miktarda baharatları ilave edip iyice karıştırıyoruz. Yeşillikleri incecik kıyarak ulgura ekledikten sonra limonu sıkıyoruz. İşte bu kadar:)
AFİYET OLSUN
canım arkadaşım ellerin dert görmesin çok lezetli görünüyo bende domates koymam kısıra bol taze soğan turşu marul nar ekşisi
YanıtlaSilsağol tatlım.. hepimizin elleri dert görmesinde güzel güzel yemekler yapalım:)
YanıtlaSilbende turşuyu makarna salatasında bayılırım ekşi ekşiii.. ohh misss:)
domatesi salatalığı yanında severim kısırın ...ellerine sağlık...enfes görünüyor...
YanıtlaSil