Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

15 Haziran 2010 Salı

Fırında Kızarmış Ekmek...

| | 5 yorum
Ailecek yaptığımız sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezidir kızarmış ekmek. Hele ki sabah annemin fırınından çıkan ekmek kokusuyla uyanmak gibisi yoktur. Sabah annem ekmekleri hazırlayıp fırına verir, kahvaltıyı hazırlar ve mutfaktan şöyle bir ses duyulur çocuk odasına doğru... " Prenseeeesss, oğlusuuuu hadi kalkın yavrularım." Hemen kalkamazdık tabiki :) Ama o ekmeklerin kokusu burnumuza gelince kardeşimle ikimiz banyo kavgası yaparak ve sonunda uzlaşarak kahvaltı masasının yolunu bulurduk :)


Bu tarif benimde pazar kahvaltılarında severek yaptığım ve yediğim bir tarif. Hazırlaması ve pişirmesi çok uzun sürmüyor.


Malzemeler:

  • 1 adet ekmek
  • 2 adet yumurta
  • Beyaz peynir
  • 2 adet biber
  • 2 adet domates
  • Tereyağı

Hazırlanışı:

Ekmekleri dilimliyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. 2 yumurtayı kenarda çırpıyoruz ve ekmeklerin alt ve üst yüzeyine sürüyoruz. Malzemeleri koymadan her ekmeğin üzerine birer parça tereyağı koyuyoruz. Şimdi malzemeleri dilimleyip en alta beyaz peynir gelecek şekilde isteğimize göre yerleştiriyoruz. İsterseniz malzeme çeşidini arttırabilirsiniz. 200 derece fırında ekmekler kızarana kadar pişiriyoruz.


AFİYET OLSUN:)

5 yorum:

  1. :) balım ben de bunu çok yaparım elektrikli ızgarada, nefis oluyor =)

    YanıtlaSil
  2. oo seninde ellerine sağlık kuzum :)

    YanıtlaSil
  3. bayılırım pratik olduğu kadar leziz ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. canım benim yeni gördüm hayırlı olsun topiğin tarifleri ilk fırsatta deneyeceğim.çok öptüm sibel:)

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance