Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

16 Haziran 2010 Çarşamba

Çardak Kebabı...

| | 2 yorum
İşyerimin yakınındaki bir alışveriş merkezinde bulunan bir cafe-restaurantta yedim ilk bu yemeği. Tek kelimeyle enfesti. Sunumuyla tadıyla bir harikaydı. Bir yandan yerken bir yandanda ben bunu yapmalıyım diyordum. Ha bugün ha yarın derken kısmet oldu nihayet yapmak. Ama yaparken karşılaştığım sürprizide anlatmadan geçemeyeceğim :) Marketten aldığım yufkanın paketini açınca tüm yufkaların birbirine yapıştığını gördüm. Tüm katları ayırmaya çalışırken her katı tek tek elimde kaldı. Yufkalar paramparça; ben şok halinde ne yapacağım derdinde. Eh işte oyle boyle, parça parça bir yufka elimde kaldı nihayetinde. Onuda zorla 8 parçaya böldüm. Yinede oldu ama azıcık tombik oldu :)


Malzemeler:


  • 250 gr. dana eti (kuşbaşından biraz küçük doğranmış)
  • 1 adet yufka
  • 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber, kırmızı toz biber

Yapılışı:

Parçalanmış eti biraz suyla haşlayıp kavuruyoruz.Yufkayı 8 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçaya biraz et koyup sigara böreği gbi iki yanlardan katlayıp yuvarlıyoruz. 1 çay bardağı sıvıyağ ile kızartıyoruz. Diğer tarafta kalan sıvıyağ ile baharatları ateşte kavuruyoruz. Servis tabagının alt kısmına biraz yoğurt ve sostan dökerek üzerine pişirdiğimiz kebabı koyuyoruz. Tekrar üzerine yoğurt ve sos dökerek servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance