Akıtmayı sabah kahvaltılarına, misafir ağırlarken yapabilirsiniz. İsterseniz peynir, zeytin, domatesle sevis edin; istersenizde reçel, bal, pekmezle... Hepsiyle ayrı bir tat oluyor. Size kalmış.
Tariften yine az miktarda çıkıyor. 2-3 kişilik ancak çıkar. Çok miktarda yapmak istiyorsanız tarifi 2 katı malzemeden yapın.
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 çay kaşığı tuz
- Pişirmekte kullanılacak yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Tüm malzemeyi (sıvı yağ hariç) ya çırpma teliyle yada blendırlar çırpın. Koyu boza kıvamında olacak. Teflon tavayı kızdırın. Her bir akıtmayı pişirmek için birer damla kadar tavaya yağ damlatın. Orta boy bir kepçeyle hamurdan alıp tavaya dökün. Her iki tarafınıda pişirin. Tüm hamur bitene kadar bu şekilde pişirin. İsterseniz sıcak, isterseniz soğul servis edin.
AFİYET OLSUN :)
anneciğim tekirdağda onu özledim bide şimdi bu akıtmayı görünce çocukluğum geldi aklıma annem okuldan gelince yapardı ağbimle bana yanında ayran ne çok yerdik bende yaparım arada apartmanda komşulara yaptım ilk defa gördüler çok beğendiler cızlamanıda bekliyorum
YanıtlaSilvalla ya ne yerdik değil mi
YanıtlaSilgarip analar evde bişi yoksa hemen un su yumurta karıştır yap yedir
bakalım annemde tarifi alayım yapıcam onuda
çok sağlıklıydık ama şimdiki çocuklara yapsan beğenmezler benim oğlum yemez mesela
YanıtlaSilya şimdiki çocuklar öyle canım maalesef
YanıtlaSil