Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

10 Haziran 2010 Perşembe

Çilek Kompostosu

| | 4 yorum
Geçen akşam çilek almıştı eşim. Bayılırız ikimizde çileğe. Malum çilek fazla dayanmıyor. Yedin yedin 2 günde sonra kendini salıveriyor. Bizde 1 kg çileğin yarısını yedik, yarısınıda komposto yapmaya karar verdik. Aslında pek komposto ölçüsü bilmem kafama göre yaparım. Dün akşamda aynen öyle oldu :) Eşim çilekleri ayıklayıp yıkadı. Teşekkür ediyorum buradan kendisine:) Pişirdik kompostoyu ama yemeğe yetişmedi tabiki. Çok sıcaktı.

Bu arada şeker ölçüsü eşim şekerli sevdiği için tam geliyor. Siz daha az koyup tadına bakarak karar verirsiniz.Evet şimdi kompostoyu nasıl yapıyoruz ona bakalım :)


Malzemeler:
  • Yarım kg çilek
  • 5 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı:

Çilekleri temizleyip yıkıyoruz. Biraz suda bekletirseniz daha iyi olur. Malum çilek toprağa direkt değdiği için çok topraklı oluyor. Suyu ve şekeri tencereye alıp bir taşım kaynatıyoruz. Sonra çilekleri atıyoruz içine ve 7-8 dakika kadar kaynatıyoruz. Kaynattıktan sonra tencerede bırakmayın. Mümkünse cam bir kaseye alıp soğutun. Çünkü çileklerin daha fazla pişmesi gerekmiyor.

AFİYET OLSUN:)

4 yorum:

  1. lohusalığım geldi aklıma ne çok içmiştim çilek kompostosu süt olsun diye harika olmuş canım tadıda güzeldir eminim eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. süt mü yapıyormuş çilek kompostosu? valla öğrendiğim iyi oldu bende içerim bol bol vakti gelince :)

    YanıtlaSil
  3. çilek kayısı erik kompostosu hepsi süt yapar canım sıvı vede doğal çünkü diğer meyve suları bebeğe gaz yaparken komposto yapmaz ve sıvı olduğu için bol bol süt yapar

    YanıtlaSil
  4. haklısın canım valla herşeyin doğalı en iyisi.

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance