Yeni bir gün, yeni bir haftadan herkese merhaba.
Cumartesi günü tatlı bir koşuşturmacayla misafir ağırladım.
İnsan sevdikleriyle beraber olunca yorgunluk falan kalmıyor hiç.
Keşke vaktim olsa da daha sık davet edebilsem sevdiklerimi, dostlarımı, akrabalarımı.
Bir sofra başında biraraya gelebilsek, gülsek, sohbet etsek.
Çalışma hayatı, iş, güç, koşturmaca derken bir araya gelmenin dışında telefonla konuşup bir hal hatır soracak vakit bile bulamıyor insan.
İhmal ediyoruz sevdiklerimizi.
Eskiden böyle değildi. Benim çocukluğumda daha çok birliktelik vardı. Evler dolup taşardı.
Misafirliğe gitmek için teklife bile gerek yoktu ve o güzel insanların her zaman misafiri için bir bardak çayı vardı.
Ne oldu da bu duruma geldik bilemiyorum.
Arada sırada da olsa biraraya gelmek, fırsat yaratmak gerektiğini düşünüyorum ben.
Bu mamalarda cumartesi günkü davet soframdan.
Aşırıya kaçmadan hem göze hem damağa hitap eden şeyler hazırladım.
Masaya fazla fazla çeşit koymayı sevmiyorum. Herşeyin kararında olması gerektiğini düşünüyorum.
Maksat karın doyurmak ve hoş sohbet yapmaksa fazlasının fuzuli olduğunu söylerim hep.
Soframda milföy pasta,
cevizli kuru üzümlü kurabiye,
buğday salatası,
Garnitürlü patates salatası
ve daha önce tarifini verdiğim kahvaltılık soslu rulo çörek tarifini zeytin ezmeli yaptım.
Cevizli kuru üzümlü kurabiye |
Buğday salatası ve zeytin ezmeli rulo çörek |
Garnitürlü patates salatası |
Milföy pasta |
Milföy Pasta
Malzemeler:
10 adet milföy (mümkünse Superfresh olsun)
Bendeki de farklı bir markaydı çok kabarmadı beğenmedim o yüzden.
Kreması için:
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı pirinç unu (tepeleme)
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
3 çorba kaşığı şeker
1 paket krem şanti
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı:
Milföyleri ortadan ikiye bölün. 20 adet dikdörtgen milföy hamurunuz olacak.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 200 derece fırında iyice kabarıp, üzeri kızarana kadar pişirin.
Soğumaya bırakın.
Krema için bir tencereye süt, un, pirinç unu ve şekeri koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra bir dakika karıştırın ve altını kapatın.
Kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak hafifçe soğutun. Ilınan kremaya bir paket krem şantiyi (toz halinde) ekleyerek iyice çırpın.
Soğumuş olan milföylerin katlarını ortadan dikkatlice ayırın. Alt katına pişirdiğiniz kremadan kaşık ya da krema torbası/aparatıyla koyup, diğer yarısını üzerine kapatın.
Tüm milföyler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Üzerine çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serpin ve çilekle süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
10 adet milföy (mümkünse Superfresh olsun)
Bendeki de farklı bir markaydı çok kabarmadı beğenmedim o yüzden.
Kreması için:
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı pirinç unu (tepeleme)
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
3 çorba kaşığı şeker
1 paket krem şanti
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı:
Milföyleri ortadan ikiye bölün. 20 adet dikdörtgen milföy hamurunuz olacak.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 200 derece fırında iyice kabarıp, üzeri kızarana kadar pişirin.
Soğumaya bırakın.
Krema için bir tencereye süt, un, pirinç unu ve şekeri koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra bir dakika karıştırın ve altını kapatın.
Kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak hafifçe soğutun. Ilınan kremaya bir paket krem şantiyi (toz halinde) ekleyerek iyice çırpın.
Soğumuş olan milföylerin katlarını ortadan dikkatlice ayırın. Alt katına pişirdiğiniz kremadan kaşık ya da krema torbası/aparatıyla koyup, diğer yarısını üzerine kapatın.
Tüm milföyler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Üzerine çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serpin ve çilekle süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
Sofra çok hoş görünüyor elinize sağlık, milföy pasta en sevdiğim pastadır bende çok sık olmasa da yaparım. diğerleri de kahvaltı sofrasına bence çok yakışmış.. Ankara da olduğunuzu öğrendim bende Ankara dayım . Görüşmek üzere sevgiler..
YanıtlaSilŞükran Hanım çok teşekkürler, çok memnun oldum.
Silİnşallah bir gün tanışıp, görüşmek kısmet olur. Çok mutlu olurum.
Sevgiler :)
Herşey harika görünüyor. Patates salatası da çok hoş duruyor, epey iştah açıcı :)
YanıtlaSilÖncelikle sofran harika, çilek pastaya da ayrica bayildim. Bir de şu milföylerin tuzsuzu olsa tam süper olacak:)
YanıtlaSilCanım benim çok sağol. Valla içindeki kremadan, üzerindeki pudra şekerinden dolayı hiiççç tuz tadı almıyorum. Belki farkediliyordur ama oburluğum buna engel oluyor olabilir :))
Sileline sağlık...diyetteyim be nazoooo :)
YanıtlaSil