İki arada bir derede yazı yazmayı ve gelişigüzel fotoğraf paylaşmayı sevmediğimden bir çok tarifim güme gidiyor tabiri caizse.
Çoğunlukla instagramdan anlık paylaşımlar yapıp, pişirdiklerimin tarifini veriyorum ama benim esas mekanım burası. Sosyal medyadan anında tepkiler alabiliyor ve daha kısa sürede takipçilere ulaşılabiliyor ama bir blog kadar kalıcı olduğunu düşünmüyorum.
Çoğu arkadaşım gibi bende eskisi gibi üzerine düşmesemde; blog yazmayı, yazan arkadaşlarımı okumayı da çok seviyorum.
Fotoğraf instagram paylaşımlarımdan. Takip etmek isterseniz yemekcininmekani adıyla aratabilirsiniz.
Malzemeler:
(Baton kalıp için)
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı süt kaymağı
2 çorba kaşığı yoğurt
Çeyrek su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı+1 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Süt kaymağı, yoğurt, sıvıyağı ekleyin. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın. Karışımın yarısını yağlı kağıt serdiğiniz ya da katı yağ ile yağladığınız kalıba dökün. Kalan yarısına kakaoyu ekleyerek karıştırın ve kek kalıbınıza dökün. Bir bıçakla gelişigüzel karıştırın.
180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. İlk yarım saat fırının kapağını açmayın ve pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın. Kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
AFİYET OLSUN :)
Harika bir kek olmuş. İçindeki şekle bayıldım..
YanıtlaSilEllerine sağlık ..