Merhaba dostlar,
Bayat ekmeklerinizi hem değerlendirin hem de elinizin altında her zaman galeta unu bulunsun.
Fırını çalıştırdınız kekinizi, böreğinizi pişirdiniz. Hazır fırınınız sıcakken bayat ekmeklerinizi de fırınlayın 10 dakikaya galeta unu hazır.
Galeta ununu köftede, böreklerde, poğaçalarda sıkça kullanırım; o yüzden mutfağımda daima bulunsun isterim. Hemde bu yöntemle ekmeklerimi ziyan etmemiş oluyorum.
Yapılışı çok basit. Ekmekleri elinizle gelişigüzel parçalara ayırın ve fırın tepsisine yayın. Tek sıra olsunlar ki pişirdiğimizde her yeri kızarmış olsun. Böylece galeta ununun o esmer rengini elde edebilelim. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 10 dakika gibi bir süre yeterli olacaktır. Fırından çıkardığınız ekmekleri soğuması için bir kenara alın. Ilınan ekmekleri rondoya atıp incecik olana kadar çekin. Tüm ekmekler bitene kadar bu şekilde yapın. Çektiğiniz galeta ununu ağzı kapalı bir kavanozda serin yerde saklayın.
AFİYET OLSUN :)
Merhaba..Sayfanız gerçekten çok cici.Sizi izlemeye alıyorum . Benim bloğuma da beklerim http://tugcemdensevgilerle.blogspot.com.tr/..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilPişen kekin böreğin ardından ekmekleri kızartmak...bu tip püfleri öğrenmek paylaşmak ne güzel çok teşekkürler...
YanıtlaSilPaylaştıklarımızın birilerine ulaşıyor ve uygulanıyor olması bizi daha çok heveslendiriyor. Sevgiler :)
SilBloğunu izliyorum kolay gelsin
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilYa uzun zaman olmuş seni ziyaret etmeyeli her zaman ki gibi harika bilgiler ve nefis mamalarla dolmuş..
YanıtlaSilArtık bloglara bol bol yorum yapıyorum sık sık uğrarım artık canım
sevgiyle kal
Canımsın benim çok teşekkür ederim :)
SilEvet özledik birbirimizi eskiden ne güzeldik.
Çok sağol ziyaretin, nezaketin ve çok değerli yorumun için.