Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Google+ Takipçileri

Yeni yazılar mailinize gelsin

Yemek Tarifi Ara

Yükleniyor...

15 Nisan 2013 Pazartesi

Domatesli Nar Ekşili Soslu Bulgur Köftesi

| | 6 yorum

Günaydınlarrr...
Herkese mutlu musmutlu bir hafta diliyorum. Güneşli bir haftasonunun ardından sendromsuz bir pazartesi geçirmeniz dileğiyle...
Bulgur köftesi minik minik fellah köfteleri yapmaya sabrım olmadığı için ortaya çıktı :) Beni uğraştıracak, oyalayacak şeyler yapmayı pek sevmiyorum. Birşey hemen olsun bitsin derdindeyim. Fazla uğraşmayayım, hemen yiyeyim diye :)
Bu bulgur köfteleride akşamın dokuzunda yapıldı ve gece gece afiyetle yendi.. Aklımda duracağına midemden dursun lafı benim için söylenmiş sanki :)


Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı sıcak su
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı irmik
1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı salça 
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
Tuz
Karabiber
Kimyon 
Pul biber
1 limonun suyu

Sosu için:
3 adet domates
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz 
Karabiber
Birkaç dal maydanoz

Yapılışı:
Bir kabın içine bulguru alın ve üzerine sıcak suyu ekleyerek kapağını kapatın. Bulgur şiştikten sonra üzerine
yumurta, un, irmik, rendelenmiş soğan, sarımsak, limon suyu, salça ve baharatları ekleyip yoğurun. Genişçe bir tencereye bolca su koyup kaynatın ve tuz ekleyin. Elinize fındık büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve elinizle bastırıp yassılaştırın. Kaynayan suya yeteri miktarda köftelerden koyup pişirin. Köfteler suyun üzerine çıkınca pişmiş demektir. Tüm köfteleri bu şekilde pişirip servis tabağına alın.
Köfteler pişerken bir yandan domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Tavaya sıvıyağı alın ve kızdırın. Üzerine domatesleri, rendelenmiş sarımsakları ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra nar ekşisi, tuz, karabiberi ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ( Domatesin sulanma durumuna göre süreyi arttırıp, azaltabilirsiniz). Sosunuzu servis tabağındaki köftelerin üzerinde gezdirin ve maydanozu ince ince kıyıp süsleyin.

AFİYET OLSUN :)

6 yorum:

  1. Canım sayende mutlu başlıyorum haftaya bulgur köftesini çoooooook severim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canımm.. Ne mutlu bana :)

      Sil
  2. Suuuuper ama bu zuzummm! :))
    Elcegizlerine sağlık.
    Coook :*

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance