Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Google+ Takipçileri

Yeni yazılar mailinize gelsin

15 Aralık 2010 Çarşamba

Üzüm Hoşafı...

| | 17 yorum

Merhabalar herkeseeeee:) Keyfiniz, sıhhatiniz yerindedir inşallah. Bende her zaman ki gibi yorgunluk hakim ama genel olarak iyiyim. Benim yorgunluk artık kronikleşti. Beraber yaşıyoruz kendisiyle kardeş kardeş:) Ne yapsam ne etsem her daim yorgunum. Bunda her gün ki koşturmaca ve sürekli başında olduğum bilgisayarın büyük bir katkısı var. Hatta en başlıca sebebi bilgisayar. Gündüz iş yerinde sürekli bilgisayar başındayım; akşam eve geliyorum yine bloguma bakıyorum, maillerimi okuyorum, arkadaşlarımın bloglarını ziyaret ediyorum derken 24 saatin 12 saati bilgisayar başında geçiyor. Bilgisayar başına oturmadığım gün hemen hemen yok gibi:) Ben, bilgisayarım ve yorgunluğum üç kardeş olduk. Ne ben onları bırakabiliyorum ne de onlar beni:) 
Yorgunluğumu dindirecek olan şeyler akşam eve geldiğimde içtiğim bitki çaylarım ve yemekte bize eşlik eden; bize enerji veren kompostolar, hoşaflar. Hepimiz biliyoruz ki artık katkı maddesiz hiçbir şey yok. Herkes doğaya, doğala dönmeye başladı elinden geldiğince. Yiyeceklerimizi, içeceklerimizi hazır almadan kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Bizim eve asitli içecekler herhalde yılda bir veya iki kez giriyordur. Asla kola alışkanlığım olmadı ve hiç sevmem. Daha doğrusu asitli içeceklerle hiç aram iyi değildir. Yazın kendi bahçemizden topladığımız vişnelerle ve sarı eriklerle annemin konsantre olarak hazırladığı meyve sularına bayılırım. Her gittiğimde taşıyabildiğim müddetçe meyve suyu, reçel, tarhana ve kesme getirmeye çalışıyorum. Mis gibi içimize sine sine yiyiyoruz. 
Bir hoşaf tarifi verene kadar ne kadarda konuştum. Tamam artık sadede geliyorum:)

Malzemeler:
2 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker(isteğe göre miktarı ayarlanabilir)
10 su bardağı su

Yapılışı:
Kuru üzümleri birkaç su yıkıyoruz. Üzerini geçecek kadar suyun içinde yarım saat kadar bekletiyoruz. Üzümleri ve suyu bir tencereye koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra şekeri katıyoruz ve yaklaşık 10 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz. İsterseniz içine bir tutam karanfilde atabilirsiniz. yalnız pişirdikten sonra karanfili çıkarın.

AFİYET OLSUN:)

17 yorum:

  1. Nede güzel olur.bende yazın gittiğimde annemin elinden bir hayli üzüm hoşafı yedim.içine şeker niyetine birazcıkta pekmez koyar annecim.Öylede güzel olur.ellerine sağlık enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. bende aynıyım bu bılgısayar konusunda..nerde calısıyorsun bu arada

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok severim.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık çok severim ,genelde ramazanda yaparım ben,sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. bıcırık nazo gelin neler kotarmış yine.:)).tatlı tatlı hoşaflar yapmış..hüüüp..eline sağlık..

    aşüre ayı geldi,sen şimdi aşüre de yaparsın kızanım..

    YanıtlaSil
  6. @Limon çiçekleri sağol canım. Anneciğininde ellerine sağlık. Anne elinden olunca bir başka güzel oluyor zaten.

    @Işıl canım napsak bilmiyorum ki! memurum tatlım ben burada.

    @lezzet sarayı teşekkür ediyorum canım.

    @anneanneninemekleri ne güzel olur ramazanda şifa niyetine değil mi?

    @Ay Gacım gelmiş hoşgelmiş. Kazık kadar olduk bıcırık senın tatlı oğlundur:) Hiç yapmadım ama niyetim var kız nereden bildin:)

    YanıtlaSil
  7. Canım benim hayatımda bilgisayar başında geçiyor.Yorgunluğun sebebi varsa kansızlıkta olabilir.Hoşaf hari
    ka ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. hoşaf içmeyeli ne kadar oldu acaba? yapmak gerek aslında hoş bir tarif kültürümüzden, iyi hatırlattınız... ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  9. KARANFİLLİ MİS GİBİ OLUYOR:)))YARASIN

    YanıtlaSil
  10. Canım,
    ne güzel görünüyor.Ellerine sağlık.
    Çağın hastalığı olan colalı içeceklerden uzak olmayı başarmak harika. Bende beş yıldır içmiyorum ama itiraf ediyorum başlar da çok zorlandım.Şimdi ise içtiğim günlere nasıl da üzülüyorum. Kızlarımı vaz geçirmek için nasıl mücadele veriyorum bilsen.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. Muhakkak içersine kuru kayısı konulur bizde..)Bu haliyle de çok olmuş..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Merhaba nazlıcım çok seviyorum komposto yapmayı ve yemeyi. bizim evde her daim bulunur. Ellerine sağlık Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  13. Batman'dan gelmiş, kuru üzümlerim vardı. Ne iyi hatırlattın sevgili Nazlı. Bu soğuk havalarda enerji için süper bir tarif, ellerine sağlık arkadaşım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. sizde yorgunluk arkadaş bende de öyle sanırım bazen kollarımı kaldıracak gücüm olmuyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Sizdeki yorgunluk demir eksiliginden kaynaklanmasin cünki bende her zaman yorgun ve halszim demir eksiklgi vitamin eksiklgi varmis
    ramazanda cok yaparim kaysiyla beraber hosafi
    eline saglik serin serin iyi yenir diyecegim ama burasi cok soguk zaten

    YanıtlaSil
  16. ozellıkle ramazanda eksık olmazdı bızde..eskı gunlerın tadını verırımı yıne...

    YanıtlaSil
  17. @Deryacığım sağol canım. Kansızlığım yok 6 ayda bir rutin kontrollerim var o zaman baktırıyorum.

    @Özgecim yap tabi canım madem herşey sağlıklı olacak:)

    @Susamçörekotu sağol:)

    @Bülbülünyeri inşallah canım kızlarında vazgeçerler. Gerçekten hiç kullanmamak gerek.

    @Damak tadı iki türlüde yapıyorum ben. Her ikisi ayrı ayrıda yapıyorum. Malzemeye göre değişiyor açıkçası.

    @Öznur canım teşekkür ediyorum.

    @Aslıcığım sen nasıl yapıyorsun merak ettim şimdi.

    @Gülcan ne yapsak bilmiyorum ki!

    @Bahar çiçeği canım çok sağol. Ama yok demir eksikliğim baktırıyorum rutin olarak. Geçmiş olsun.

    @memolininannesi neden vermesin canım:) sen yap yeterki..

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance