Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Google+ Takipçileri

Yeni yazılar mailinize gelsin

Yemek Tarifi Ara

Yükleniyor...

27 Eylül 2010 Pazartesi

Rokoko...

| | 33 yorum

Rahatsızlığımdan dolayı halimi hatrımı soran, geçmiş olsun diyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şükür ki halsizliğim geçti ama boğazım acıyor. Şu bademciklerin ne diye yıllarca taşıyıcılığını yapıyoruz bilmiyorum. Şu durumda senede birkaç kez bademcikleri şişen ben neden aldırmıyorum onları? Korkuyorum diyelim :) 
Bir akşam Muğla'da okuyan kardeşim ki erkektir kendileri beni aradı. Aramızdaki konuşma aynen şöyle:) 
-Abla napıyon?
-İyiyim ablacım sen napıyon?
-İyiyim abla bende. Bak şey dicem, sen rokoko biliyonmu?
-Evet biliyorum noldu?
-Ya geçenlerde televizyonda gördük arkadaşlarla canımız çekti. Her yere baktık ama bulamadık. Tarifini versende yapsak.
-(Gülerek) Beceremezsiniz siz!
-Ya abla sen ver biz hallederiz.
-Peki mail atıyorum sana hemen.
-Sağol abla görüşürüz.
-Görüşürüz ablacım.

Neyse tarif gönderildi kardeşime. O da gitmiş Facebook'ta tarifi paylaşmış. Bunu annem görnüş. Yaz okulu bitipte 3-4 gün sonra gelecek olan kardeşim için yapılıp buzluğa atılmış.Ne kadar teknolojik bir aileyiz gurur duydum :) Kardeşime sordum yaptnız mı diye "yok abla anneme yaptıracağım gidince" dedi. Eve geldiğinde yapılmış bulunca bizimkinde bir keyif bir keyif:) Sonra benimde aklıma düşünce kalkıp yaptım. Rokokonun içine ne isterseniz koyabiliyorsunuz en güzel yanı bu. İster kuru meyve, ister taze, isterseniz dondurma, isterseniz fındık fıstık, damla çikolata... Her defasında da farklı bir tat olarak yerini alır dolabınızda. Evde ne varsa, Allah ne verdiyse katarsınız içine. Soğuk soğuk güzel bir tatlınız olur. 

Malzemeler:
1 paket petite beurre bisküvi (sanırım 200 gr paketi)
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı kuru üzüm
Çikolata sosu

Yapılışı:
Kremşantiyi sütle kıvamı koyulana kadar çırpın. Sonra içine elinizle iri iri kırdığınız bisküvileri, damla çikolata ve kuru üzümü ekleyin. Bir kaşıkla iyice karıştırın. İsterseniz genişçe bir kaba ya da tek tek kaselerin altına streç film yayarak( genişçe koparın kenarlardan taşsın) karışımı üzerine yayın. Kenarlarda kalan streç filmi üzerine kapatarak buzluga atın. Birkaç saat içinde donuyor. Ama ben bir gece bekletiyorum daha güzel oluyor sanki. Çıkardıktan sonra üzerine çikolata sosu dökün.

AFİYET OLSUN:)

33 yorum:

  1. Ellerine sağlık,muhteşem görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Gecmis olsun ve ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle acil şifalar diliyorum,sağlık gibisi yok değil mi? Tarifin hem çok pratik hem de çok hoş gözüküyor,ellerine sağlık..Kardeşin de çok şanslı :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Nefis gözüküyor canım eline sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Nazlıcığım:))
    daha iyi olmana sevindim canımm:))
    bu arada hakikaten harika vede teknolojik bir ailesin:))
    tadan herkese bal şeker olsun rokoko:)
    bana denemek de tatmak da hiç nasip olmadı nedenseee:))

    YanıtlaSil
  6. anneanneminemekleri sağolun canım..

    Nesrinciğim teşekkür ederim:)

    Zelihacığım çok sağol canım. Evet sağlık gibisi yok. Çok pratik bir tatlı hiç vakit almıyor.. Kardeşler işte kıyamıyor hiç ablalar:)

    Canancığım sağolun..

    Denizciğim öyleyiz değil mi :))
    Sağol canikom. Sende dene en kısa zamanda dizi arası reklamında bile yaparsın :))

    YanıtlaSil
  7. enfessss... çikolata sosunun güzelliği... içim açıldı :)))

    YanıtlaSil
  8. Naz'ım,minik kuşum.
    Ellerine,gönlüne sağlık,harika görünüyor..
    Sağlığın sıhhatın neş'en eksilmesin inşallah..
    Kocaman sevgilerimi gönderiyorum sana

    YanıtlaSil
  9. Hayırlı akşamlar, Çok geçmiş olsun.
    Çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  10. Nazlıcım ellerine sağlık harika olmuş
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. iyi akşamlar nefis görünüyor bu aradada çok geçmiş olsun arkadaşım kendinize iyi bakın sevgiler

    YanıtlaSil
  12. tez şifalar...
    rokoko sinemaların vazgeçilmezidir değilmi ama, kardeşin çok şirin anlaşılan kocaman sevgiler ona birde başarılar..

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık muhteşem iyiki canları çekmiş bizimde artık bir rokoko tarifimiz oldu. teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. ne kadar tatlısınız
    annenin de internet kullanmasına bayıldım bu arada

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Adaşım

    Boğazın ağrırken umarım bu rokokoyu yememişsindir:))))))
    Kızımında aynı sorunu var bugün dr götüreceğim
    Lütfen kendine dikkat et canım
    eline sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Nazlıcığım çok geçmiş olsun ellerine sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  17. Geçmiş olsun Nazlıcım...
    Tatlın şahane olmuş, nefis görünüyor...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. @Seçilciğim off o çikolata sosu yok mu neleri yediriyor insana:)

    @Minik kelebeğim çok sağol canısı. Gönlü güzel arkadaşım...

    @Fuat Bey çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için..

    @Deryacığım çok teşekkür ederim :)

    @Güloannem çok sağolun. Çok naziksiniz..

    @Yemekbiraşk sağol tatlım. Evet kardeşim tatlıdır ablası:)

    @Özlemciğim ne mutlu bana :) Teşekkür ederim..

    @Mineciğim çok sağol. Sedece annem mi, babamda kurdu oldu artık. 3 ay önce internet aldık msnden görüşmek için ama benden iyi kullanıyorlar:))

    @Adaşım neye dikkat etmiş yaa:) Yok kuzum bunu daha önce yapmıştım ben yemedim:)

    @Mineciğim sağol canısı...

    @Aslım sağol tatlım:)

    YanıtlaSil
  19. Ellerinize saglik... Ne de güzel bir lezzetir bilirim.... Hic geri cevrilmeyecek bir lezzet.... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  20. canım öncelikle geçmiş olsun.rokoko yıllaaaar önce acemiliğimde ilk yaptıklarımdan biridir..ellerine sağlık..sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. canım öncelikle geçmiş olsun.rokoko yıllaaaar önce acemiliğimde ilk yaptıklarımdan biridir..ellerine sağlık..sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  23. geçmişolsun canım
    rokoko harika yazın en çok yapılan pasta:)))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  24. Çok geçmiş olsun.Rokokonda harika görünüyor ellerine sağlık.Çikolata sosuyla harika olmuştur.

    YanıtlaSil
  25. yaptığım bir tarif,..keşke o sıcak günlerde hatırlasaymışsın yaaa..
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  26. ellerine sağlık sevgili arkadaşım.nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  27. bayıldımmm..süper görünüyo.şimdi kalkıp yapasım var yani :)))
    pati'den sevgilerr :P :)))

    YanıtlaSil
  28. @Münster teşekkür ederim. Gerçektende öyle...

    @Fundacığım çok çok sağol.

    @Gökkuşağınınrengi sağol canım.

    @Handeciğim tam yaz tatlısı. Soğuk soğuk..

    @Karabidikim hoşgeldiniz. Teşekkür ediyorum..

    @Adsız yaptığımda hava sıcaktı valla ancak yayınlayabildim:)

    @Mintim sağol canısı:)

    @Patimmmmm seni görmek ne güzel:) Becerikli hatunum yaparsın sen.

    YanıtlaSil
  29. öncelikle çok ama çok büyük geçmiş olsun
    bence korkulacak bir şey yok aldır gitsin sende eziyet çekme sadece 1 gün sonra bitiyor ne olacak bir gün hafif acıya dayanamıyacakmısın tatlım aldır gitsin bademciklerini
    rokokoya gelince süper olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  30. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. Ben de tarifini kaybetmiştim, senin tarifinle deneyeceğim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  31. Sevilciğim çok haklısın canım. Dediğin gibi sonrasında rahat edeceğim.

    Zencefil ve Tarçın adınıza bayıldım :) Çok mutlu olurum denerseniz. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  32. Görntüyü görür görmez offf dedim sadece.. boğazım feci ağrıyor ama şu görüntü üzerindeki çikolata sosu aklımı çelmek üzere :D Ellerine sağlık canım.. Şahane olmuş..

    YanıtlaSil
  33. Canıımm benim çok teşekkür ederim. Bakma sen görüntüye daha henüz iyileşmedin :)

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance