Canlarım ismini hiç duymadığınız birşey olduğunu biliyorum korkmaçın. Göçmen olan arkadaşlar bilebilir. Bizim evde sıklıkla yapılan bir kahvaltılıktır bu. Böyle mayhoş, ekşili bir tadı vardır sevenler için. Aslında bunun esası toprak kaplarda yapılmasıdır. Ama artık o tarz çömlek kullanan var mıdır bilmiyorum ama varsa muhakkak toprak çömleklerde yapsınlar.
Geçenlerde durup dururken aklıma geldi, unutmuş gitmişim. Memleketten ayrı olunca lezzetlerde mi unutuluyor anlamadım ki:) Yoksa ben mi çok unutkanım onca işin gücün arasında:) Hemen annemi aradım nasıl yapıyordun diye. Tabiki her zaman ki gibi annemin tarif verişi biraz ondan biraz bundan şeklindeydi. Herşey el göz kararı annemin:) Tarif almak ne mümkün... Neyse orta yolu bulduk. Peynirden bu kadar lordan bu kadar koyuyorum muhabbetlerinden sonra, bir umut beklemeye koyuldum acaba nasıl oldu diye:) Ana kızın göz kararı tarifi annemin yaptığını aratmayacak şekildeydi yani güzeldi. Zaten yemek yaparken ki kıstasım annemin yemekleri... Eğer anneminkine yakın bir tadı yoksa yok kızım sen bu işi beceremedin diyorum kendime:)
Neyse fazla lafı uzatmadan tarife geçeyim. İşten geldim ve çok açım :))
Malzemeler:
750 gr beyaz peynir
500 gr ekşimik (lor)
5-6 adet yeşil biber
1 su bardağından biraz az süt
Tuz
Yapılışı:
Biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve birkaç parçaya bölün. Peynirleri fazla küçük olmamak kaydıyla parçalayın. Sonra tüm malzemeyi harmanlayıp kavanoza koyun. Buzdolabına ağzı bir gün açık kalacak şekilde koyun. Ertesi gün ağznı kapatın. 1 hafta içerisinde yemeye hazır hale gelir.
AFİYET OLSUN:)
Not: Tarifimi Hobidünyam kahvaltı lezzetleri etkinliği için Sevgili Fatoş'a gönderiyorum.
Not: Tarifimi Hobidünyam kahvaltı lezzetleri etkinliği için Sevgili Fatoş'a gönderiyorum.
Elinize sağlık,değişik bir tarif.İsmi çok ilginçmiş.Sevgiler
YanıtlaSildeğişik ama güzel olduğuna eminim.Ellerinize sağlık sevgiler..
YanıtlaSilarkadaşım ellerine sağlık.cidden değişik bir lezzet olmuş.ben yerim ban uyar bu lezzet.sevgiler.uğrarım yine...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilben biliyorum :)) evet göçmen arkadaşımdan dolayı ama gerçektende kahvaltıda harika oluyor :9
YanıtlaSilellerinize sağlık
sevgiler..
ismini bilmiyorum ama daha önce bunubir arkadaşımda görmüştüm ,isminide öğrenmiş oldum sayende
YanıtlaSilellerine sağlık ...
Çok değişik bir tarifmiş,bende ilk kez gördüm..
YanıtlaSilafiyet olsun..
Sevgiler..
pelince.com
Hiç duymamıştım gerçekten sevgili adaşım. Elinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
ilk kez duydum:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Biliyorum bende bu lezzeti.gerçekten güzel oluyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbiberleri biraz kavurup, lor peyniri koyup, birazda lorla harmanlayıp kavuruyorum..benzeri bişey oluyor benim yaptığımda..senin tarifini de deniyim..
YanıtlaSil@Anneanneminemekler evet canım ismi çok değişik :)
YanıtlaSil@Limon çiçekleri teşekkür ederim canım:)
@Minticiğim herzaman beklerim ne demek:) Teşekkür ederim.
@Fatoşçuğum sağol canım..
@Arzucuğum hoşgeldin sefalar getirdin..
@Yemekbiraşk bilmene çok sevindim gerçekten:) Teşekkürler.
@Yeşimciğim sağol canım. Ne mutlu bana.
@Pelince teşekkür ediyorum.
@Sevgili adaşım nette nasıl tarfiler görüyorum ki hepsine ayrı ayrı şaşırıyorum. O kadar güzel tariflerimiz varki unutulmasa paylaşılsa keşke...
@Handeciğim teşekkür ederim..
@Adsız arkadaşım evet aynısını bende yapıyorum ama bu daha farklı. Turşu gibi bekletiyoruz bunu. Denemeye değer bence :)
ilk defa duydum ellerine sağlık.
YanıtlaSilNe aklıma geldi biliyor musun Naz'ım..
YanıtlaSilLise dönemindeyiz.Haftasonlarında da en yakın arkadaşlarımızla birlikte olurduk mutlaka.Genelde bizde kalırdık,o kadar güzel,o kadar eğlenceli geçerdi ki,her saniyesi içime işlemiş,çok net hatırlıyorum..
Bir gün yine hep beraber,pazar kahvaltısındayız / ya da brunch'ı diyelim :)
Anneannem de bizdeydi,korkmaç yapmıştı,nasıl yedik nasıl var ya.
Öyle tatlı gelirdi ki.
Arkadaşlarım hep sorarlardı teyzemiz bize yine yapacak mı diye :)
Harika görünüyor,hepsinden güzeli anılarımı tazelemesi oldu.
Ellerine,gönlüne sağlık gülüm! :*
Gökkuşağının Rengi hoşgeldiniz. Teşekkür ediyorum değerli yorumunuz için.
YanıtlaSilPepela'm canımın içi... O arkadaşlarda kalma merasimleri bizde de hep yaşanırdı. Dediğin gibi en çokta bizde kalınırdı :) Ne kadar güzel anılar değil mi? Bir tat bir koku onları nasılda hatırlatıyor... Ne mutlu bana ki sana bir nebzede olsa bunu yaşatabilmişim.
Selam:))
YanıtlaSilAnnanem de yapardı bundan sanıyorum çocukluğumuzda ,ama çok uzun zamandır yemedim hatırlattığın için ayrıca teşekkürler...
Neden 1 gün ağzı açık bekletiliyorki onu merak ettim ben??
selam canım bende ismini ilk kez duydum değişik geldi
YanıtlaSilanneciğim de toprak çömlek veya cam kavanoza yapardı ama sadece yeşil taze biberlerle koyun yoğurdundan yapardı bir müddet beklettikten sonra kahvaltıda yerken tadına doyamazdık beimde şimdi canım çekti ooofff yaaa:))
biberi bulsam koyun yoğurdu bulamam oooff offf
Kızısı heski tatları yaşatma çaban için teşekkürler ellerine sağlık öptüm Annen
YanıtlaSilÖzgürcüğüm hoşgeldin :) Tatlım mayalanma olunca gaz açığa çıkıyor kapak kapatılınca gaz sıkışır o yuzden kapagını bir gece açık bekletiyoruz...
YanıtlaSilPapatyam kıyamam.Haklısın canım biri varsa biri yok. Eldekilerle yetiniyoruz...
Anneciğim:)) Çok teşekkür ederim. Sayende annem sayende. Sen söylemesen ben nereden bileceğim ki..
Öpüyorum en kocamanından...
sizi yeni keşfettim oturdum bütün sayfanızı baştan sona okuyorum kapama ciğer bide üstüne bunu görünce ağzımın suyu resmen damladı1 hafta sonra edirnedeyim anneme kesin yaptırıcam hatta şimdi yorumu yazıp arıyorum ben gidene kadar olsun diye hemen hazırlasın sevgiler
YanıtlaSilsibel