Bu kadar mı şanssızlık olur. Tam yazıyı yazdım tümünü seçtim yazıyı ortala diyecekken tüm yazdıklarım silindi. Şimdi yeniden başlıyorum :(
Burada herkes kış hazırlıklarına başlamış, balkonlarına astıkları biberler ve patlıcanlarla gözlerimizi şenlendiriyor... Bende biberlerimi aldım ipe dizilmelerini bekliyorlar :) Ama önceliği pek bir sevdiğim menemene verdim.
10 kg domates ve 1,5 kg biberden 13 adet 500 gr lık kavanoz çıktı. Domateslerim çok suluydu posası azdı, ben pek beğenmedim ama artık yapacak birşey yoktu tabi ki. Domateslerin kabuğunu soyarak rondodan geçirdim. Eğer domatesleri kaynar suya atarsanız kabukları hemen kalkıyor, kolay soyuluyor. Biberleride çok küçük olmamak kaydıyla doğradım.
Menemen yaparken biberleri sıvıyağda kavuruyoruz. Üzerine domatesleri ekleyerek iyice kaynatıyoruz. Sonra sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz. Henüz hiç kullanılmamış tercihen yeni kapaklarla kavanozları sıkı sıkı kapatıp ters çeviriyoruz bir gün bekletiyoruz. Ertesi gün kavanozların kapakları kontrol ediyoruz. Eğer dışarıya doğru bombeleşmemişse olmuş demektir. Dolabınıza/kilerinize kaldırabilirsiniz.
AFİYET OLSUN:)
Mevlam güle güle yemek nasip etsin. Bizde bahçeden çıkan domatesler ile her sene yapıyorduk ama bu sene menemene domates yeterli olurmu bilmem. Fazla verimli olmadı bu sene.
YanıtlaSilHayırlı cumalar.
Saygılar.
Amin Fuat Bey Allah c.c razı olsun sizden. Esasen bahçe domates biberleriyle daha bir lezzetli oluyor. Dedim ya pek domatesler istediğim gibi değildi.
YanıtlaSilHayırlı cumalar...
Güle güle yiyin harika olur bunlar annemde yapar bazen ayy keşke yine yapsa
YanıtlaSilTeşekkür ederim Aylinciğim. Kız kendin yapsana zor olmuyor ki:) Seni anneci seni :)
YanıtlaSilnazlıcım ellerine sağlık harika olmşlar afiyetle yiyin inş canım.
YanıtlaSilbende kış hazırlıklarına başladım biberler patlıcanlar dizildi kurumaya başladı biberlerim kuruzsun hepsini tek tek yayınlayacağım. menemenlik soslarıda eylül gibi yapmayı düşünüyorum inş. Şimdi havalar sıcak malum bozulabilir diye...
Sağolasın canımcım. Ohh senın biberlerde kuruyor ha yayınlada gözümüz bayram etsin :))
YanıtlaSilTatlım bunlar konserve olduğu için uzun süre dayanıyor. Unutup bir sene sonra açtığımız konserve canavar gibi karsımızda duruyordu:)) Vakit buldukça yap, hiçbirşey olmaz bunlara.
Arkadaşım allah kolaylık versin hele bu sıcakta kış hazırlıgı çok zor
YanıtlaSilvalla bu sene sanırım yapamıcam ben
senin ellerine sağlık
afiyet bal olsun
sevgiler
Off Nazlı'sı öncelikle geçmiş olsun,yaz yaz puf diye uçsun insan üzülüyor ya Hu..
YanıtlaSilİkincisi ellerine sağlık,süper olmuştur eminim ahh,şifa olsun
Kayseri'de misin şuanda,tatillerde uğruyoruz mutlaka,k.validemler orada yaşıyor:) Çok cici bir şehir,her gittiğimde daha çok seviyorum..
hayırlı iftarlar cınııım
Sorma kuzum ya silinince bütün iştahım gitti valla. Neyse her işte bir hayır vardır deyip tekrar yazdım :)
YanıtlaSilMemuriyetim dolayısıyla 2,5 yıldır Kayseri'de yaşıyorum. Eğer geldiğinde burada olursam tayinim çıkmazsa görüşmek isterim cancağızım. Kayseri'de zaman geçirdikte daha bir seviyor insan.
Hayırlı iftarla canısı...
Nazlıcığım ellerine sağlık.Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah.Kısmet olursa bende yapmak istiyorum.Sevgilerimle...
YanıtlaSilSevgili adaşım
YanıtlaSilhamaratlık bu olsa gerek. Ellerine sağlık yakın olsak biraz sebeplensem bende keşke:)))
sevgiler,
Fatoşçuğum çok teşekkür ederim. İnşallah canım. Biraz uğraşıyorsun ama değiyor gerçekten...
YanıtlaSilCanım benim adaşım teşekkür ediyorum valla utandırdın beni. Ver kız adresini hemen göndereyim sana lafı mı olur:)
bende yaptım bende annemle tam 30 kavonoz yaptık yarısı biberli yarısı sade kışın çok iyi oluyo gerçekten yemeğe çorbaya menemen yapmak için elinin altında hazır ne iyi etmişsin kuzucum
YanıtlaSilsağol canımcım sizinde elinize sağlık. güle güle yiyin..
YanıtlaSil