Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

20 Temmuz 2010 Salı

Güneş Kremi Seçerken...

| | 2 yorum

Temmuz ayı sıcakları bizi yakıp kavururken bu yazıyı yayınlamadan geçemeyeceğim. Sevgili Ayşenur Yazıcı'nın sitesinden aynen aktarıyorum.


Bakın, eczacı Müderrisoğlu çok önemli bir konudan bahsediyor. Sitesine tıklayarak NE OLUR BİLGİ ALIN...
http://www.mehmetmuderrisoglu.com/

Bakın Mehmet Bey ne diyor:
Bu yıl güneş mevsimi gelirken tavsiye edebileceğim güneş koruma ürünleri arasında çok önemli bir seçimi yapmaktayım.

Elime geçen bir literatüre göre ETHYL HEXYL METOXY CİNNAMATE adlı UVB filtresinin insanlarda östrojen salgısını arttırdığını öğrendim. Bu dünyanın en yaygın kullanılan filtrelerinden biridir.
Gene dünyada bu maddeyi üreten en büyük üreticisinin baş araştırmacısını tanıdığım için ona okuduğumun gerçekliliğini sordum ve ne yazık ki doğru olduğunu öğrendim.

Cildimiz en geniş organımız olup sürülenleri farklı bir işlemden geçirilmedikçe kana kolayca geçirebilen bir organdır. Bu maddeyi içeren ürünleri isteyen dostlarıma almak üzere oldukları ürünün tehlikelerini anlatarak doğru bulduğum ürüne ikna etmeye çalışmaktayım.

Peki bu madde vücutta ne yapar bir de buna bakalım. Östrojen salgısının artması kadınlarda meme kanserine, erkeklerde performans düşüklüğü, ses incelmesi, erkek çocuklarda ise meme büyümesi, ses incelmesi yapar.
Tabii bu çok önemli bir uyarı olmakla birlikte neden hemen yasaklanmıyor demeniz normal, arkadan bu bulguları teyid eden daha birkaç araştırma da gelince ki onlarda yoldaymış o zaman yasaklanacaktır.

Ben ise bu uyarılarımı tüm dostlarıma yaparak sonunda bu bulgular yalanlansa bile alternatifi varken risk aldırmamaya çalışıyorum. Üstelik eczanemde her cilt rengini ölçerek, kullanılması gereken koruma faktörünü tayin ederek gereksiz yüksek faktorlerden sakınmaya çalışmaktayım.

Güneş kremleri İÇERİK OLARAK zararsız OLANLARI bulabileceğiniz site adresi verdim sizlere http://www.cosdna.com/ buradan bakın ve seçin lütfen...
SHISEIDO Anessa SPF30,
Avene Cleanance Solaire Haute Protection SPF30,
Hamilton every day face light cream spf 50 ve tüm güneş koruyucuları,
Ducray SPF50+ Melascreen Creme Solaire Very high protection sun cream,
LA ROCHE-POSAY Anthelios SPF 30,
LA ROCHE-POSAY Anthelios XL SPF 30,
DDF Organic Sun Protection SPF 30, Uriage Milky Spray SPF30 High Protection,
L'occitane Sunscreen Veil High Protection SPF30,
Babe, Güneşten koruyucu krem 50 SPF,
Sebamed Multi Protect Sun Cream spf50,

Bunların içerikleri temiz GÖRÜNÜYOR..Siz de yaz yalaşırken lütfen marka değilsağlığınız için en iyisini kim üretmişse ONDAN ALIN...
Bunun için http://www.cosdna.com/ sayfasına girin, ürün aramayerine kozmetiğin adını yazın ve içeriğindeki KIRMIZI RENKLİ YERLERE BAKIN..
Sonra kararınızı verin.


2 yorum:

  1. bu değerli bilgiler için çookk teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. rica ederim canım. aslında çok dikkat etmek gerekiyor...

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance