Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

11 Haziran 2010 Cuma

Mercimekli Izgara Köfte...

| | 8 yorum
Dün bu tarifi Emel BAŞDOĞAN'ın Tam Tadında programında gördüm. Çok değişik bir tarifti hemen not aldım. Denemek için çok fazla sabredemeyeceğimden akşam yemeği için yaptım. Müthiş güzel oldu. Bu bildiğimiz köfte tarifi ama kıyma yerine haşlanmış yeşil mercimek koyuyoruz. Et yemeyenler için güzel bir alteratif oluşturuyor. Yalnız tarifi bende ilk kez denediğimden birkaç ufak detaydan bahsedeceğim.

Emel Hanım ekmek içini göz kararı koydu. Ben burada kendi koyduğum miktarı yazacağım. Ayrıca 1 kaşık un diyorken tarifte ben 2 kaşık koydum. Sanırım ekmek içim az geldi ama o an aceleden ekmek içi çekemedim rondoda. Bu açığı unla kapattım. Siz isterseniz ekmek içini fazla tutarsınız, unuda 1 kaşık koyarsınız size kalmış.

Ayırca bahsetmeden geçemeyeceğim. Tarifteki mercimek ölçüsü haşlanmış mercimek ölçüsüdür. Mercimek haşlanınca hacimleniyor; o yüzden haşlarken miktarına dikkat edersiniz.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 küçük baş soğan
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım bayat ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı:

Soğanı ve ekmek içini rondoda çekiyoruz. Rondonuz yoksa eğer çok küçük doğramanız gerekir. Tüm malzemeyi köfte gibi yoğuruyoruz. Yuvarlak olarak şekil veriyoruz. Bu ölçülerden ben 10 adet köfte çıkarttım. Teflon tavaya sıvıyağı ekleyerek köftelerimizi kısık ateşte pişiriyoruz.Az yağda kızarıyoruz ki ızgara köfte gibi olsun. Birde mercimekleri haşlarken dağılmamasına dikkat edin.

AFİYET OLSUN :)

Not: Bu tarifi Mintinin Mutfağı 'na Sahur Lezzetleri Etkinliği için gönderiyorum.

8 yorum:

  1. Oyy canım mercimeğe bayılırım..
    Ellerine sağlık : ))

    YanıtlaSil
  2. Sağol tatlım... Bende bayılırım :))

    YanıtlaSil
  3. bayıldım süper bi tarif bu denemem lazım oğlum yer bunu çorbasını içmez ama bunu köfte sanıp yer belki yeşil mercimek çok besleyici

    YanıtlaSil
  4. evet tatlım aynı et gibi protein var içinde
    hep ekonomik oldu hemde lezzetli dene canım:)

    YanıtlaSil
  5. Çok hoş gözüküyor.Daha önce bir yemek kitabında görmüştüm ama dağılır düşüncesiyle denememiştim ama,tarifi okuyunca korkulacak bişey yokmuş dedim :)) Emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. SEVGİLİ ARKADAŞIM BU LEZZETLİ TARİF İİN ELLERİNE SAĞLIK.OLDUKÇA GÜZEL BİR SUNUM.SENİ İZLEMEYE ALDIM.DAHA SIK GÖRÜŞELİM İNŞALLAH.İSTEDİĞİN KADAR TARİF YOLLAYABİLİRSİN.SEVGİLER.TARİFİN YAYINDA

    YanıtlaSil
  7. Minticiğim çok teşekkür ederim canım. Tabiki görüşelim ben çok mutlu olurum :)

    YanıtlaSil
  8. çok severim yesil mercimegi. Ellerine saglik çok nefis gozukuyor. Siten çok cici, izlemeye aliyorum seni, basarinin devamini diliyorum...Mutlu yillar

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance