Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Google+ Takipçileri

Yeni yazılar mailinize gelsin

Yemek Tarifi Ara

Yükleniyor...

12 Haziran 2010 Cumartesi

Katkı Maddeleriyle İlgili Bir Araştırma...

| | 2 yorum
Bu yazıyı Ayşenur YAZICI'nın sitesinden aldım. Kendisi çok beğendiğim bir kişidir. Bence her yaptığı işi layıkıyla yapıyor. Sitesiylede şans eseri karşılaştım ve hemen sık kullanılanlara ekledim. Sık sık ziyaret edip yazılarını okuyorum. Aşağıdaki yazıda tükettiğimiz besin maddeleri içersindeki zararsız, şüpheli ve zararlı katkıları listelemişler. Bence bir hayli faydalı bilgiler. Gerçi diyebilirsiniz ki ona bak, buna bak, o zararlı, bu kanser yapıyor hangi biriyle başedeceğiz diye. Haklısınız... Zaman zaman bende bu şekilde düşüncelere kapılabiliyorum. Ama göz göre görede sağlığıma zararlı şeyleri tüketmek istemiyorum. Nasıl düşünerseniz düşünün bu yazıya bir göz atın derim :)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA SONUÇLARI

Piyasada satılan hazır gıda maddeleri ülkemizde insan sağlığını ciddi biçimde etkileyecek derecede katkı maddeleri içermektedir.
Ancak bu maddeler, tüm çabalara rağmen medya aracılığı ile ilan edilememektedir.

Günümüzde gıda sektörü büyük bir tröst halini almıştır. Örneğin hiçbir yayın organında Kolanın zararlı olduğunu göremezsiniz.
Ancak biz tüketiciler, aile fertlerimizi, çevremizdeki arkadaşlarımızı, haberdar ederek bilinçlendirebiliriz. Son yıllarda kanser vakalarının neden devamlı artış gösterdiğini hiç düşündünüz mü?
Siz çocuğunuzun kanserojen madde içeren gıda almasını ister misiniz? Peki niye katkılı ketçap alıyorsunuz?

Sizlere aşağıda sunduğumuz tablo alacağınız hazır gıda maddelerindeki katkılarla ilgili bilgi vermektedir.

Sağlığınız için: Lütfen her hangi bir gıda maddesi satın almadan önce ambalajının üzerini dikkatlice okuyun.

ZARARSIZ KATKILAR

E100, 103, 104, 105, 111, 121, 122, 126,130, 132, 140,151, 152, 160, 161, 162, 163, 170, 174, 175, 180, 181, 200, 201, 202, 203, 236, 237, 238, 260, 261, 262, 263, 270, 280, 281, 282, 290, 300, 301, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 322, 325, 326, 327, 331, 332, 333, 334, 336, 337, 382, 400, 401, 402, 403, 404,405, 406, 408, 410, 411, 420, 421, 422, 440, 471, 472, 473, 474, 475,480

ŞÜPHELI KATKILAR

E125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477, 605 E220,221,222,223,224, 338, 339, 340, 341, 460, 461, 466, 407
(MIDE VE BAĞIRSAK HASTALIKLARI)
E200 (VUCUTTAKI VITAMIN B12 YI YOK EDIYOR)
E250,251, 320, 321
(KALP HASTALIKLARI, DAMAR SERTLIKLER VE TIKANIKLIKLARI)

TEHLIKELI KATKILAR

E102, 120, E311, 312 (NÖROLOJIK HASTALIKLAR)

KANSEROJEN KATKILAR

E102, 110, 123, 124, 131, 142, 210, 211, 213, 214, 215,216, 217

ÖRNEĞIN E211-SODYUM BENZOAT KETÇAPLARDA BULUNMAKTADIR.

123,110 ABD, INGILTERE, FRANSA, ALMANYA, RUSYA,JAPONYA VE DAHA BIRÇOK ÜLKEDE YASAKLANMIŞTIR.
FAKAT ÜLKEMIZDE RENKLI DRAJE ÇIKOLATALARDA VE KAYMAKLI BISKÜVILERDE KULLANILMAKTADIR.

EN TEHLIKELI KANSEROJEN KATKI:
E330
( NE YAZIKKI BIRÇOK HAZIR GIDADA KULLANILMAKTADIR.)
BAZI HAZIR GIDALARDA TESBIT EDILEN KATKI MADDELERI E330 -
bir markanın LÜKS GOFRETİ, bit markanın MEYVE SUYU, bir markanın DOMATES ÇORBASI, TÜM TENEKE KONSERVE VE TURŞULAR, bazı GAZOZLAR, bazı YAPRAK SARMALAR, bazı HAZIR ÇORBALAR, bazı frahlatıcı ŞEKERLEMELER,ŞEFFAF ELASTİK ŞEKERLEMELER...

E250 - TÜM SALAMLARDA E300 - bazı kavuniçi renkte gazlı içecekler E320 - bazı pufufuk şekelremeler E223 - bazı BİSKÜVİLER E322 - bazı sürmelik çikolatalar

TÜM KOLALI IÇECEKLERDE KULLANILAN KATKI MADDELERININ TESBITI IÇIN ANALIZ YAPILMASINA IZIN VERILMEMIŞTIR.

Bilgilerinize sunulur...
Doç .Dr. Mustafa TÜRKMEN

2 yorum:

  1. off bu haberleri okudukça daralıyorum artık çok dikkat ediyorum aldıklarıma ama arada kaçıyo malesef insanların hayatı ile oynuyorlar...

    YanıtlaSil
  2. ya o kadar inceleyemiyorsun canım ama dikkat etmekte fayda var

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance