Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

23 Aralık 2013 Pazartesi

Pırasalı Karnabahar Graten

| | 1 yorum

Bu soğuklar yüzünden ne olacak bizim bu halimiz? Donuyoruzzzz demek az kalıyor sanki.. Öyle bir kırağı vardı ki ağaçlarda kar yağmış sandım. Görüntü çok güzeldi tabi :)
Kışın en sevdiğim sebzelerinden biri karnabahar. Herşeyin içine katasım geliyor bu güzelim sebzeyi, kaldi ki öylede yapıyorum. Sebze yemekleri kategorisinde diğer tarifleri bulabilirsiniz.
Sevdiğim bir diğer kış sebzesi de pırasa. Çoğunluk tarafından pek sevilmesede zeytinyağlı yemeği öyle güzelki... Şöyle ekşi ekşi yemede yanında yat misali :)
Peki benim evde pişiyor mu? Tabiki hayır!! O yüzden pırsayıda birşeylerin arasına katıştırıverip kandırmaca yoluna gidiyorum, itiraf ediyorum.
Bunu hangi ev hanımı yapmıyor ki? Yediremediği sebzeleri, o müthiş yaratıcılığa sahip hanımlar öyle güzel yapıp yediriyorlar ki ne beyler ne de çocuklar farkına bile varmıyorlar.
Halbuki bizi hiç uğraştırmadan yeseler, o güzelim besin kaynaklarından faydalansalar ne güzel olur değil mi?




Malzemeler:
Bir orta boy karnabahar (500 gr kadar)
2 sap pırasa
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
Tuz 
Karabiber

Beşamel Sos:
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt

Üzeri için bir büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri.

Yapılışı:

Karnabaharları çiçeklerine ayırın, çok küçük parçalar olmasın.
İsterseniz buharda, isterseniz yarım limon suyu sıktığınız suda karnabaharları haşlayın. Ne çok yumuşasınlar ne de çok diri kalsınlar. 
Pırasalı halka halka doğrayın, sıvıyağda kavurun, salçayı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Haşlanan karnabaharlarlarla pirasayi karistirip yagladiginiz bir firin kabina alin. 
Sos tenceresinde tereyagi alip unu kokusu cikana kadar kavurun, renginin degismesine izin vermeyin. Uzerine sutu azar azar ilave edin, devamli karistirarak topaklanmasina izin vermeyin. Koyulasan besamel sosu karnabaharlarin uzerine dokun. Rendelenmis kasar peynirini sosun uzerine gezdirin. 200 derece firinda uzeri kizarana kadar pisirin.

AFIYET OLSUN :)
.

1 yorum:

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance