Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Google+ Takipçileri

Yeni yazılar mailinize gelsin

Yemek Tarifi Ara

Yükleniyor...

21 Mart 2013 Perşembe

Fırında Etli Türlü

| | 22 yorum

Herkese iyi akşamlar diliyorum.
Bu kadar uzun süre vermiş olduğum arayı affettirecek nefis bir yemekle daha karşınızdayım.
Aslında güveç olup fırına gidecek bu malzemeler, son dakika değişikliği ile bu şekilde pişirilmek zorunda kaldı.
Güveçte pişse tabiiki daha lezzetli olurdu ama bu şekilde de sevilerek tüketildi. Hatta beyler dayanamayıp tepsiyi önlerine çekip ekmekleriyle suyuna bandılar :)
Sizde misafirlerinize veya ailenize lezzetli mi lezzetli bir akşam yemeği pişirmek istiyorsanız bu tarifi deneyin derim.

Malzemeler:
500 gr kuşbaşı kuzu eti
200 gr kuyruk yağı
2 adet patlıcan 
2 adet kabak
4-5 adet sivri biber
3 adet domates
1 baş sarımsak
13-15 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Pul biber

Yapılışı:
Önce etleri düdüklü tencereye alarak üzerini geçmeyecek şekilde su ekledikten sonra yarım saat kadar pişirin.
Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayarak tuzlu suda etler pişene kadar bekletin ve sudan çıkarın.
Kabakların kabuklarını soyun ve önce ikiye sonra dörde bölerek küp küp doğrayın.
Domatesleri dörde bölün.
Biberleri 2 ya da 3 bölün.
Sarımsakların ve arpacık soğanların kabuklarını soyun.
Fırın tepsisi veya güveç kabınızın dibine küçük küçük doğradığınız kuyruk yağlarını dizin.
Üzerine pişen etleri ekleyin. Üzerine ise doğradığınız sebzeleri, sarımsak ve arpacık soğanları ekleyin.
Etleri haşladığınız tencerede kalan et suyunu ölçüp, 2 su bardağı olacak şekilde sıcak su ekleyin.
Bu suya salçayı, tuz ve baharatları ekleyerek tepsi veya güvecin üzerine gezdirin.
Kabınızın üzerini alimünyum folyo ile kaplayarak 200 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirin.
Fırından çıkarmanıza 10 dakika kala alüminyum folyoyu kaldırarak üstü açık olarak biraz daha pişirin.

Not: Güvecinizi/tepsinizi eğer kendi fırınınızda pişirmeyip mahallenizdeki fırına gönderecekseniz etleri haşlamanıza gerek yok. Yaklaşık 1,5 saatte yemeğiniz pişmiş olacaktır.

AFİYET OLSUN :)




22 yorum:

  1. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Yaaa evet şekerciğim çok ara veriyorsun özlüyoruz seni ama geldiğinde de nefis tariflerini görünce sitem edemiyoruz.Canımm harika bir yemek hem kuzu eti hem kuyruk yağı nasıl da tat vermiştir ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim :)
      Gerçekten lezzetli oldu tavsiye ederim..

      Sil
  3. AFFEDİLDİN CANIM
    ENFES GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK
    HAYIRLI GECELER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim :)
      Hayırlı cumalar canım..

      Sil
  4. Şu saatte acıktırılır mı insan ama Nazlı kuşum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zetan en büyük aldığım sitem tarifleri gece yazıyor olmam :)
      Haklısın Gizemciğim ama ancak vakit buldum :)

      Sil
  5. Geçen gün uzun zamandır türlü yapmıyorum dedim güveci şahane olur ama kırıldı malesef bu tarifi yapsam süper olur sanki. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvecin yeri başka tabi ama yoksa en güzel alternatif bu.
      Sevgiler benden..

      Sil
  6. harika bir görüntü...etli hiçbir yemeğe hayır diyemem...ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Eti böyle seviyorum. Elinize sağlık. Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şekil hariç pek sebzeyle eti bir arada sevmem bende..
      Çok teşekkür ederim..

      Sil
  8. Türlü tencerede yapıldığında sebzeleri sulu sulu, farklı oluyor bana göre. Ama fırında veya güveçteyse çok daha lezzetli. Bu şekilde sebzeler daha iyi oluyor kıvam olarak. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız.. Hele ki güveçteyse yemede yanında yat :)

      Sil
  9. ellerine sağlık Nazlıcım..
    yemeğin nefis görünüyor..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim :)

      Sil
  10. Türlü yemeklerini biliyordum, ama fırında yapmak aklıma gelmemişti, teşekkür ederim paylaşım için saolun, en kısa sürede deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim beğendiğiniz için :)
      İnşallah siz de pişirip beğenirsiniz.
      Sevgiler.

      Sil
  11. Ben ilk defa yapicam ve davul fırında yapamyi dusunuyorum gene eti haslamam gerekirmi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İbrahim Bey inşallah geç kalmamışımdır. Evet haşlarsanız iyi olur.

      Sil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance