Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

18 Aralık 2011 Pazar

Mantarlı Rulo Börek

| | 9 yorum

Herkese mutlu pazarlar efenimmm :)
Dünkü yağmurlu ve iç karartıcı havanın ardından bugünün güneşli havası insanı mutlu ediyor. Ama maalesef ne gidilecek bir yer; ne de yapılacak bir şey var burada. Mecburen eve tıkılıp kalıyoruz. Bu da bol bol temizlik ve bol bol yemek demek :)
Postlarımı sıklaştırmam gerektiğinin farkındayım demiştim bir önceki yazımda. İşte benim sık sık dediğim yine hafta bir oldu :)) Zaten önce arşivdekileri temizlesem bir hayli post yapacak bana:) Zaten bu ara pek fotoğraf çekmiyorum. Yaptığım yemekler fotoğraflanamadan bitiyor maalesef. Ya da artık günler kısa olduğundan çektiğim fotoğraflar yetersiz ışıktan dolayı hoşuma gitmiyor :( Ne yapalım sizden ayrı kalmaktansa elimizdekilerle idare etmeyi öğreneceğiz zamanla.
Bu arada burada olmadığım zamanlarda ya Facebook ya da Twitter hesabımdan günde en az bir kez ses veriyorum. 


Malzemeler:
10 adet milföy hamuru
250 gr mantar
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz 
Kimyon
Üzeri için 1 yumurta sarısı

Yapılışı:
Milföy hamurlarını çözülmesi için bekletin. Hamurlar çözüldükten sonra oklavayla uzunlamasına açın, biraz uzatın. Bir kenarda mantarları küp küp doğrayıp tavada diğer malzemelerle birlikte önce suyunu salana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Sonra suyunu çekmesi için kapağı açık bir şekilde pişirin. Mantarlı harcı milföylerin kısa kenarına koyun ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri koyun ve üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derece fırında pişirin.

AFİYET OLSUN :)

9 yorum:

  1. enfes olmuş, milföylü börekler hem lezzetli em pratik oluyor ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Çok pratik ve lezzetli bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık:D

    YanıtlaSil
  3. Görüntü çok güzel,fotoğraflama harika..Daha ne olsun ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ablası lezzetinden şüphe duyulmayacağı kesin de, bir böreğe ancak böyle poz verdirilirdi:) lezzet 10, sunum 10, çekim 10, görsellik 10, dört onluk bir paylaşım kısaca, ellerine emeğine sağlık, sevgiyle sağlıcakla kal canım.

    YanıtlaSil
  5. Hem yapmayi hem yemeyi en sevdigim borekler milfoyle yapilanlar, ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  6. çok lezzetli çok güzellll. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  7. Canım benim ellerine sağlık.. Şu sıralar yemek yapacak halim yok ama dolapta duran milföyü bu şekilde değerlendirebilirim sanırım ;)
    Haftasonları bizim için de durum hemen hemen aynı.. Ama bazen güzel bir kafeye falan gidip bir değişiklik yapıyoruz.. Ufak yerde yaşamanın dezavantajları :( Ben fotoğraf konusunda senden farklı değilim sanırım :( ya hemencecik yenilip bitiyor ya da ışık muzdaribi oluyorum :( Biz bu ufak yerlerde olduğumuz sürece bol bol yemek yapar yeriz ;) Yine de en kötü günümüz böyle olsun canımın içi.. en azından eşlerimiz yanımızda ;) öptüm tatlım sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  8. Süperrrrr eline sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım


    2012 yılında yanlışlarımızın az,başarılarımızın devamlı olması dileklerimle....Yepyeni Yıllar :)

    Sevgiler....

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance