Burada olmadığım zamanlarda kış sebzeleriyle yaptığım yemekleri paylaşıp paylaşmama konusunda kararsız kalmıştım. Ancak yinede ben bu cici yemekleri bir sonraki kışa bekletmeye gönlüm razı olmadı. Araya bir tane karnabahar sıkıştırayım dedim.
Bu kış hiçbir zaman yemediğim kadar karnabahar yedim, hiç pişirmediğim kadar karnabahar pişirdim :)
Akşam evde çeşit çeşit yemeği çorbası, öğlenleyin iş yerinde yemek için yaptığımız kızartma ve yemeği derken bolca yedik karnabahardan.
Karnabahar yemeyenler bu haline bayılırlar eminim:)
Ancak kızartma bol kalorili ve sağlıksız olunca sıklıkla bu güzelim sebzeyi tüketebilmek için başka yollar bulmak gerekiyor. Ki fırında pişirmek her zaman ilk tercihimdir. Bir çok yönden faydası var fırında pişirmenin. Bir kere sağlıklı; hem fırında yemeğiniz pişerken bir yandanda başka yemeklerle uğraşabilirsiniz, kızartma gibi sürekli başında durmanıza gerek yok; hemde kızartmanın etrafı batırması ve tüm eve kızartma kokusunun sinmesi gibi bir derdiniz olmayacak fırında pişirnce.
Gerçi şimdi diyeceksiniz ki o kızartmanın tadı başka neyde var?? E tabi benim ona verecek cevabım yok çünkü bende aynen katılıyorum buna :))
Malzemeler:
Orta boy karnabahar(yaklaşık 500gr)
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı su
4-5 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Karnabaharları suda haşlayın ya da buharda pişirin. Çok yumuşamamasına dikkat edin. Bir kenarda yumurta ile birlikte diğer malzemeleri çırpın. Haşlanmış karnabaharları bu karışıma bulayarak fırın tepsisine dizin. Eğer karışımdan kalmışsa karnabaharların üzerine gezdirin ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
AİFYET OLSUN :)
eline sağlık canım bende kızartma olarak yerim.. fırında hiç denemedim güzel fikir:)
YanıtlaSilsevgilerimle..
Karnıbahara bayılan biri olarak ben de bu sene deli gibi yedim.Ve bir şeyi fark ettim ki çiğ olarak da gayet lezzetli olmakta :) Ufak ufak doğrayıp,yine kendisi gibi ufakça doğranmış domateslerle harmanlayıp bir de zeytinyağı+limon+tuz+nar ekşisi mükemmel 4lüsüyle birleştirince inananın çok lezzetli oluyor:)
YanıtlaSilElinize sağlık ben de yemekleri hep fırında pişirmeye gayret ediyorum ailem de iyice alıştı ve hiç şikayet eden yok çok hoşuma gitti tarifiniz sevgiler...
YanıtlaSilevet evet kesinlikle cig olarakda enfesss :)) eh zaten tipik bir egeli olarak cig sebzelerede bayilirim :)))
YanıtlaSilcanim ben kremalida sürerim firina müthis lezzetli oluyor.. böylede süper bir fikir olmus, denemem lazim :) ellerine saglik canim, sifa olsun InsAllah!
kocaman öpyüorum seni...
ay ay ay karnıbahara bayılırım, nefis görünüyor, çatalımı uzatıp alsam şöyle yesem hmmm =)yaz kış anlamam her daim yerim olsun da =) ellerine sağlık cnm
YanıtlaSilEllerine saglik canim benim... Hem saglikli, hem leziz bir yemek olmus... Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...
YanıtlaSilKarnabaharı çok severim fırında bu şekilde pişirmek çok iyi bir fikir ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilFırında daha hafif olmuştur ellerinize sağlık:)))
YanıtlaSilahh bitti ne yazıkki artık:(
YanıtlaSilcücük gibi karnıbaharlar var tezgahlarda:)) onlarda tatsız oluyorlar:)
ellerine sağlık Nazlı'm :))
Cok severim karnabahari. Firinda hic denemedim. Denemek lazim. Insallah birdahaki kisa:)
YanıtlaSilEllerine saglik.
Ellerine sağlık canım fırında çok hafif olmuş afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilÇok severim Nazlı'cığım. Fırında çok hafif ve lezzetli olmuştur. Bir de yanında bol sarımsaklı yoğurtla afiyetle yenir. Ellerine sağlık olsun:)
YanıtlaSilKızartmanın tadı başka hangi tarifte var ki ? :))
YanıtlaSilŞaka bir yana,fırın yemekleri de gayet lezzetli oluyorlar bence..
Karnabaharı fırında yapmadım ama,görüntüye bakılırsa acaip nefis bişey olmuş.:)
Ellerine sağlık Naz'ım..
Neşeli tatiller olsun,gençlik bayramın da kutlu,mutlu olsun.:)
Çok güzel görünüyor Ellerine sağlık canım mutlu haftalar..
YanıtlaSil