Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

29 Temmuz 2010 Perşembe

Pizza...

| | 9 yorum

Geçenlerde atıştırmalık birşeyler hazırlayayım dedim kendime evde otururken. Evdeyken sürekli ne yesem ne yesem diye düşünüyorum. Çok fena :) Öyle ha deyincede aklına birey gelmiyor ki insanın! Hemen tarfi defterimi açtım, sayfaları çevirip kendime uygun birşeyler bakındım. Yok o olmaz, bu olmaz, bununla çok uğraşırım, aa bunun bu malzemesi yok derken; en sonunda pizza tarfinde karar kıldım. Genellikle tarif defterimdeki tariflerin yanına nereden ve kimden aldığımı yazarım. Ama bu tarifi nereden aldığımı yazmamışım.

Nihayetinde hamuru yoğurup pizzamı yaptım. Yerkende benden mutlu insan yoktu sanırım:) Hem az malmeli, hem lezzetli hemde pratik bu pizzayı daha sık yapmaya kendi kendime söz verdim sonrasındada.

Yalnız bir ayrıntıyı söylemeden geçemeyeceğim. Benim fırın tepsim bu tarif için büyük geldi. Verdiğim ölçünün iki katını yaparsanız büyük fırın tepsisine göre olacak. Ben bu ölçüyle yaptım ve 32 cm lik borcam tepsime koydum biraz kalın oldu. Biraz daha ince seviyorum hamurunu ben. Mini fırın tepsisine tam geleceğini düşünüyorum. Şimdi tarife geçelim...


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından 1 parmak az sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (4 su bardağı kadar koydum ben)
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kaşar peyniri
  • Salam, sucuk, sosis, zeytin, mısır...
  • Kekik
Yapılışı:
Mayayı süte karıştırıp 10 dakika kabartıyoruz. Ardından tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru tepsiye iyice yaydırıyoruz. Ortasından biraz bastıroyuz ki kenarlar biraz daha kabarık kalsın. Hamurun üzerine sulandırdığımız salça - kekik karışımından sürüyoruz. Rendelediğimiz kaşarı her yerine gezidiriyoruz. Üzerine istediğimiz malzemeyi dizdikten sonra 200 derece fırında yarım saat kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN:)
NOT: Canım arkadaşım, sevgi kelebeğim canım Pepelam beni mimlemiş. Kendisine çok teşekkür ediyorum. İnternette yemekteyiz konusunda harika sofralar çıkacağına eminim. İnşallah layıkıyla yerine getirebilirim. Hem ilk mim hem de canım Pepelam tarafından mimlenmek beni çok heyecanladırdı. Hadi bakalım Yemekçi iş başına :)

9 yorum:

  1. Uzun zamandır yaptığım diyet yüzünden evde pizza yapamaz oldum. Size afiyet olsun resmine bakmak bile bana yette:)))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Kıyamam Nazlıcığıma:( Allah yardımcın olsun bitanem...

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık bu pizzanın nesi kolay basbaya bildiğimiz pizza :) bende yapıcam çok canım istiyor ama bakalım ne zaman mmmm vaktim olsa hemen yapıp yemek isterdim:)

    YanıtlaSil
  4. Haklısın Aylincim o yüzden ismini değiştriyorum :))
    İzin günümde yapıyorum ancak bende mayalı hamurları..

    YanıtlaSil
  5. misler gibi geldi buralara kokusu
    ellerinize sağlık
    pizza evde sıkışıklık olduğunda kurtarıcımız olan hazır lezzetlerden biri ama evde yapmak gibisi var mı :)

    YanıtlaSil
  6. Evet Minecim... Piyasadaki tüm hazır pizzaları denemiş biri olarak hiçbirisinin gerçekten bana uygun olmadığını düşünüyorum. Ağız tadımı bozacaksa hiç yemem deyip almıyorum bile. Gerçekten herşeyi evde yapmak gibisi yok.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba ellerine sağlık Bencede evde yapılan yiyecekler hem daha lezzetli oluyor hem de temizlik konusunda içinde hiç şüphe olmadan rahat rahat yiyebiliyorsun.Afiyet olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Aşkom, ben hazır ekmek hamuru alıyoru, üzerine çılgınca seriyorum malezemeleri. Bol domatesli ohsss! :))
    Ellerine sağlık bitanem.

    YanıtlaSil
  9. Fatoşçum çok teşekkür ederim. Gerçekten içime sinerek yiyemiyorum dışarıdan yediklerimi ama çalışınca mecburen ya hazır alıyorsun bazı şeyleri ya da öğlenleri dışarıda yiyorsun.

    Nisanım valla haklısın. Bende tekirdağda yakınımızdaki fırından hamur alıp üzerine deli gibi malzeme koyuyordum. Hamaratım benim. Öpüyorum seni:)

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance