Merhaba herkese,
Havalar iyice ısındı. Eğer sizin de benim gibi güneşe alerjik bünyeniz varsa işkence günleri başlamış demektir.
Güneşte kalmayın, bol su için. Oruçlu kalınan uzun süreleri düşünerek sıvı tüketiminizi arttırın. Protein ağırlıklı olarak beslenin. Sahurda sizi susatacak, kısa sürede acıktıracak hamur işlerinden ve şekerli yiyeceklerden kaçının. Bunlar benim size naçizane tavsiyelerim olsun :)
Aslında bu tatlının adını cheesecake görünümlü irmik tatlısı koymayı düşündüm :) Görüntü çok benziyor değil mi?
Yapımı çok kolay olduğundan, kıvam ayarlama ve topaklanma gibi bir sorun olmadığından irmik tatlısı çok sevilen bir tatlıdır.
Evliliğimin ilk zamanlarında kurtarıcı tatlımdı kendileri :)
Bisküvi ile lezzetine lezzet katıldığı da muhakkak.
Malzemeler:
Bisküvi tabanı için:
1 paket bisküvi
(Ben petibör bisküvi kullandım.)
1 çorba kaşığı yumuşak tereyağ
İrmik tatlısı için:
4 su bardağı süt
8 çorba kaşığı irmik
6 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (isteğe bağlı)
Vişneli jöle için:
1,5 su bardağı vişne suyu
1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:
Bisküvileri elinizle kırarak inceltin. Yumuşak tereyağı ile iyice ovun ve orta büyüklükte bir kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın.
Süt, irmik,şeker ve damla sakızı macununu bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyu kıvamlı hale gelene kadar pişirin. Pişen irmik tatlısını kalıptaki bisküvinin üzerine bekletmeden dökün ve üzerini düzleştirin.
Vişneli jöle için bir tavaya vişne suyu ve nişastayı koyup topaklar eriyene kadar karıştırıp, şekeri ekleyin ve ocağa alın. Karışım koyulaşana kadar pişirin. Pişen jöleyi irmik tatlısının üzerine dökün, soğumasını bekleyin.
Soğuyan tatlıyı buzdolabına koyun ve birkaç saat bekletin. Dinlenen tatlıyı kelepçeli kalıptan çıkarıp servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
Bisküvileri elinizle kırarak inceltin. Yumuşak tereyağı ile iyice ovun ve orta büyüklükte bir kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın.
Süt, irmik,şeker ve damla sakızı macununu bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyu kıvamlı hale gelene kadar pişirin. Pişen irmik tatlısını kalıptaki bisküvinin üzerine bekletmeden dökün ve üzerini düzleştirin.
Vişneli jöle için bir tavaya vişne suyu ve nişastayı koyup topaklar eriyene kadar karıştırıp, şekeri ekleyin ve ocağa alın. Karışım koyulaşana kadar pişirin. Pişen jöleyi irmik tatlısının üzerine dökün, soğumasını bekleyin.
Soğuyan tatlıyı buzdolabına koyun ve birkaç saat bekletin. Dinlenen tatlıyı kelepçeli kalıptan çıkarıp servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
Eline sağlık adaşım çok güzel görünüyor. Sayende haftaya iftara gelecek arkadaşlarım için tatlı buldum :) çoook öpüyorum
YanıtlaSilSağol adaşım. O zaman sana da kolay gelsin şimdiden :)
Silİnşallah misafirlerin de beğenir.
Gerçekten de cheesecake görünümlü ama ikisi yan yana olsa ben bunu tercih ederim. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Haklısınız cheesecaketense bende bunu tercih ederim :)
SilNazlı çok güzel. Ben de yapsam ne iyi olur.Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilRabiacım çok teseşşkür ederim canım benim. Çok pratik yap sende mutlaka.
SilOfff harika görünüyor, bir chesscake sever olarak geldim, ama buna da hayır demem yani :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık, sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com
Çok teşekkür ederim. Evet yalancı bir cheesecake oldu bu :)
SilSevgiler :)
Ben denedim bile :) Alttaki iki katman oldu da , vişneli jöle kısmını tutturamadım :)) Tekrar deneyeceğim ama ... Seninki çok gerçekten çok çekici görünüyor... Ellerine sağlık....
YanıtlaSilEllerine sağlık Edacığım beğenmene çok sevindim.
SilVişne suyunun yoğunluk farkından öyle olmuştur belkide. Ben konsantre vişne suyunu biraz sulandırmıştım çünkü.
Çok teşekkür ederim güzel yorumun için.