Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

14 Ağustos 2012 Salı

Otlu Börek

| | 6 yorum

Elde olmayan nedenlerden dolayı 1 hafta erken çıktığım tatilimden herkese merhaba.
Sıcaklarla boğuştuğumuz Güneydoğu Anadolu'dan çıkıp 14 saatlik yolculuğun sonucunda cumartesi gecesi Türkiye'min başkentine ulaştık.
Geldiğimiz gibi yağmurla karşılandık. Hafif esen rüzgar ve akşamları insanı ürperten o güzel serinlik beni kendime getirdi. Özlemişim meğer üşümeyide :)
Bu arada canım arkadaşım Zeliham beni mimlemiş. Mimin konusu;

Gözlerinizi kapatın ve 15 yıl sonrasını düşünün , kendinizi hayal edin, nerede olurdunuz, nasıl olurdunuz, neler yapardınız?”
Şimdi bu soru şu an ki halet-i ruhiyeme pek uygun olmamakla beraber, ayrıca yarınımızın ne olacağı pek belli olmayan bir iş yapıyor olmamdan dolayı soruya pek sağlıklı cevap veremeyeceğim aşikar.
Yalnız bundan 15 yıl sonra 43 yaşında, belki 2 çocuğu olan, mesleğinde 19. yılını devirmiş, hala hayatta kalma savaşı veren, insanların her yaptığı davranışta bir yaşıma daha girdim diyen,  herşeye rağmen içindeki insanlığı kaybetmemiş bir kadın olacağım kesinlikle. 
Gelelim böreğimize. 
Dün kayınvalidemin yaptığı bu börek enfesti. Hemen paylaşayım ki herkes bu lezzeti tatsın istedim.
Böreğe marul girer mi demeyin, bence deneyin ve görün :)



Malzemeler:
5 adet yufka
1 bağ pazı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
5-6 adet taze soğan
8-10 yaprak kıvırcık marul
250 gram yarım yağlı beyaz peynir
2 adet yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
Karabiber
Tuz

Yufkaları ıslatmak için;
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
Yeşillikler yıkanır ve ince ince doğranır. Tuz ve karabiber eklenerek elle yoğurulur. Yumurta akı ve peynir ilave ederek karıştırılır. Yufka süt-yağ karışımı ile ıslatılır. Yufkanın bir ucu ortasına gelecek şekilde katlanır ve  katlanmış kısma boydan boya iç malzemeden koyularak yuvarlanır. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye ortadan başlayarak yuvarlak olacak şekilde yerleştirilir. Diğer yufkalarda aynı şekilde sarılarak tepsinin tamamı yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN :)

6 yorum:

  1. Nazlım benim seyyah olmuş haberim yok:)
    O serinlikleri,üşümeyi hep özledik ya,sayılı gün kaldı artık:)
    Dilerim her günün bir öncekini aratmayacak kadar güzelliklerle dolu olsun.
    Ve dilerim 15 yıl sonra biz hala görüşüyo olalım:)
    Börek enfes olmuş,marullu gayet güzel olur kanımca:)
    Hayırlı kandiller balım..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  2. Nazlı'cım ellerine sağlık hayırlı Kandiller sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. çok uzun yıllar önce Bodrum'da tanışmıştım ilk otlu börekle. Her türlü otu karıştırarak yaparlar. Hatta pazarda börek için öyle bir karışım satarlar. Senelerdir öyle yapıyorum ben de böreklerimi. Kayınvalidenin ellerine sağlık, börek inanılmaz lezzetli görünüyor. Size de afiyet şker olsun.
    İyi tatiller dilerim Nazlıcım, sevgiler, selamlar:))

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Of of of of nefisss, otlu gözlemeye bayılırım, otlu börek de en az onun kadar lezzetlidir eminim. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Bu aralar serinlikler hepimize çok iyi geldi gerçekten.
    Değişik bir iç malzeme olmuş. Lezzetli olmalı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance