Merhaba canlar...
Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba demek çok güzel bir duygu :)
Önce yaz sıcakları bastırdı birden bire, ardından yeniden taşınma telaşı derken ara bir hayli uzamış.
Artık benim bu taşınmalar rutine bindi. 4 yılda tam 4 kez taşındım. Seneye de tayin olup buradan gideceğimi düşünürsek 5 yılda 5 kez taşınmış olacağım. Artık koli, bant, gazete kağıdı, matkap, vs... gibi şeyler görmek istemiyorum.
Nihayet tamamen yerleşmenin verdiği huzur ile mutfağıma geri döndüm. Her ne kadar sıcaklardan insanın mutfakta fazla vakit geçiresi gelmesede Ramazan'ın gelmesi ile hummalı çalışmalar başladı bayanların mutfaklarında :)
Bu yıl hazırlayamamış olsamda geçen yıl hergün için İftar Menüleri hazırlamıştım. Aşağıdaki linklerden hazırladığım menüleri görebilirsiniz.
KAĞIT KEBABI
Malzemeler:
500 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Büyük kavanoz hazır garnitür
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
37*30 cm lik 4 parça yağlı pişirme kağıdı (37 cm kağıdın standart eni)
Yapılışı:
Etleri düdüklüde yaklaşık yarım saat kadar haşlayın. Düdüklü tencereniz yoksa kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Eti haşlarken tuz koymayın.
Etler piştikten sonra yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Üzerine salçayı ve etleriekleyerek kavurmaya devam edin. En son garnitür, tuz ve baharatları ekleyerek ocağın altını kapatın.
İstenilen ölçülerde kestiğiniz pişirme kağıtlarına harcı eşit miktarda bölerek önce ortadan sonra yanlardan sıkıca kapatıp tepsiye dizin.
Kağıtların üzerini fırçayla ıslatın ve 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
AFİYET OLSUN :)
Merhaba canım hoş geldin.Özlettin kendini.Geçen düşündüydüm yokluğunu fark edip tatilde diye aklıma gelmişti.Zor iştir taşınmalar.Neyse bitmiş gitmiş şimdi keyifle oturmalarda sıra ağız tadıyla iyi günlerde oturun canım.Kağıt kebabının güzelliği karşısında hiç bir şey demiyorum harika canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilNefis gözüküyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilne zamandır yapmadığım bir yemek
YanıtlaSilbu vesile ile yaparım inşaAllah
eline sağlık
nazo yoksun valla özledik..nerelere taşındın öyle? hadi geçmiş olsun..kebap ta çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilÇok sevdiğim ama uzun zamandır yapmadığım bir yemekti Nazlı'cığım. Hatırlattığın iyi oldu. Tadını biliyoruz ama görüntüsü de muhteşem olmuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım benim:))
merhaba,
YanıtlaSilÖncelikle yeni evinizde sağlık mutlulukla oturmanızı diliyorum.
Çok sevdiğim bir yemektir :))Çok da güzel görünüyor,ellerinize sağlık...
bana da beklerim :D fatoscatadlar.blogspot.com
sevgiler...
Etleri düdüklüde haslarken ne kadar su koyacagiz?
YanıtlaSil@vişnapçım teşekkür ederim canım. henüz tatile çıkmadım kısmetse bayramdan sonra yokum :)
YanıtlaSil@canan demirbağ çok teşekkür ederim.
@muhabbet sofrası bu hatırlatma iyi oldu demek :)
@Gacım lojmana taşındım bebeğim. teşekkür ederim.
@online mutfak ben teşekkür ederim.
@Aslı Ablam senin bu güzel yorumların beni çok mutlu ediyor. Çok teşekkür ederim.
@Fatoş Hanım hoşgeldiniz. Çok sağolun.
@Adsız eti yıkayıp düdüklüye koyarsanız en kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir. Ama ben bir su bardağı kadar su koyup o şekilde haşlıyorum çıkan suyuda pilavda kullanıyorum.
Nazlım hoşgeldin safalar getirdin canımm:)
YanıtlaSilAh o taşınma telaşının nasıl olduğunu çok iyi biliyorum.
Şükürler olsun ki ben de yerleştim sayılır.
Rabbim güle güle,sağlıkla,neşeyle oturmak nasip etsin inşAllah..
Kebab enfes olmuş yine.
Ellerine sağlık canım.
Gönül dolusu muhabbetle..
İftar için güzel bir alternatif olmuş ellerinize sağlık. Taşınmak gerçekten çok zor Allah yardımcınız olsun...
YanıtlaSilNefis ötesi görünüyor şahane.. ellerine sağlık..
YanıtlaSil