Tüm hakkı saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

1 Mayıs 2011 Pazar

Soslu Mezgit...

| | 15 yorum

Merhaba canlarım.
Yasaktı şuydu buydu derken günleri, haftaları geçirdik. Yasak kalktı ama üzerimdeki atalet geçmek bilmedi. Ha bugün ha yarın derken yine günler birbirini kovaladı ben yazı yazamadan. Vira Bismillah deyip geçtim bilgisayarın başına. Tabi bundan önce ne yazsam, hangi tarifi yazsam diye fotoğrafların arasında gezinirken kış sebzeleri ile yapılan yemek, çorba ve kızartmalar, balık tarifleri gözüme çarpınca üzüldüm. Şimdi her ne kadar havalar soğuk olsada bugün mayıs ayına girdik, bahar geldi. Hepsinin mevsimi geçti geçiyor. En sonunda karaar verdim ki kışa kadar bunları bırakmayı gönlüm razı gelmediğinden ara ara onlarıda vereceğim.
Şimdi uzun zamandır ayrıyız konuşacak çok şey var biliyorum ama benim için son zamanların en mutluluk verici, en heyecanlı, en güzel olayından bahsedeceğim. 
Geçen hafta cumartesi günü hepimizin can arkadaşı, gönüldaşı, minik kelebeğimiz Pepela'mızla süper bir tanışma ve buluşma gerçekleştirdik. Tam 3 saat beraberdik ama zaman nasıl geçti hiç anlamadık. Kelimelerin biri ağzımızda biri boğazımızda anlataacaklarımızı ışık hızıyla anlatmaya koyulduk. Canım arkadaşıma sanki yıllardır tanıdığım ama çok uzun zamandır görüşmediğim bir dostummuş gibi, sanki bu ilk buluşmamız değilmiş gibi hissederek sarıldım. Nasıl tatlı, nasıl bol muhabbet, nasıl candan, nasıl içten anlatamam. Yani kelimeler kifayetsiz kalır onu anlartmak için!!! Canım arkadaşım dostluğumuzun daim olması dileğiyle...
Bu kızartma arkadaşlar bol bol kalori içeriyor önceden söyleyeyim :) Sıklıkla yenmesi tavsiye edilmiyor tarafımdan. Kışım yaptığımız balık partilerinden birinde yapılmış çok lezzetli ve doyurucu bir balıktır kendileri.

Malzemeler:
1 kg mezgit fileto
5 yemek kaşığı un
4 adet yumurta
1 paket sade cips(orta boy)
Tuz
Karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için:
7 yemek kaşığı mayonez
7 yemek kaşığı krema
Yarım demet dereotu
1 limonun suyu

Yapılışı:
Yumurtaları tuz ve karabiber ekleyerek çırp. Bir kasede unla ezip parçaladığınız cipsi karıştırın. Mezgitleri önce yumurtaya sonrada unlu cips karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın.
Sosu hazırlamak için dereotlarını ince ince kıyın. Krema, limon ve mayonezi dereotuyla iyice karıştırdıktan sonra balığın yanında servis edin.

AFİYET OLSUN :)

15 yorum:

  1. Nazlı'cığım hoşgeldin balığa bayılırım ellerine sağlık.Çıtır çıtır
    sosuda süper sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. geçecek Nazlım geçecek:)
    eski kıpır kıpır günlere döneceğiz:)
    mezgiti çok severim pek güzel görünüyor:)
    ellerine sağlık gülüm:)
    mutlu pazarlar:)

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor kaloroli olsun ne olursa olsun çok severim ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  4. Deryacığım hoşbuldum canım. Çok teşekkür ediyorum.

    Denizciğim inşallah canım dört gözle bekliyorum eski günlerin gelmesini.

    Suzan canım teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Çok nefis harika bir görüntüsü var.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Yavaş yavaş toparlanıyoruz inşallah. Ellerine sağlık nefis bir görüntü!:)

    YanıtlaSil
  7. Şahane duruyor ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. görüntüsü yetmiş vallahı. elınıze saglık...

    YanıtlaSil
  9. sosu deneyeceğim.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Ara verince dönmek zor oluyor, ellerine sağlık balık pek leziz görünüyor komşum.

    YanıtlaSil
  11. hosgeldin canim bende daha senin gibi tam donemedim cok sogukluk oldu blogla aramda
    yorumun icin cok tesekkur ederim
    Pepelamla gorusmusunuz cok sevindim masallah cok guzel gecirmisiniz ,artik darisi bizlere diyelim :)
    benimde senin gibi okadar tariof biriktiki tam kislik tarifler eklemmi eklemesemmi dusunuyorum, hos hala geldigim yokya :)
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  12. Taze Nane çok sağol arkadaşım :)

    Tümaycığım teşekkür ediyorum.

    Öznur tatlım çok teşekkürler.

    memolininannesi çok sağol canım.

    Serpil sağol canımcığım.

    Narince çok haklısın ama usanmak yok :)

    Öznurcuğum buluştuk ve çok güzeldi :) İnşallah hep beraber oturup muhabbet edecek zamanlarımızda olur, neden olmasın :)
    Başlayınca gidecek inşallah soğukluğumuz. Ha gayret :)

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar,
    mezgit bizimde en sevdiğimiz balık etidir. sizde ne güzel hazırlayıp resimlemişsiniz. sos da balığa çok yakışıyor iyi düşünmüşsünüz. Çok yorum yazamasamda keyifle bloğu takip edenlerdenim bilmenizi isterim.. kocaman sevgiler bıraktım..

    YanıtlaSil
  14. Şükran Hanım ne kadar mutlu ettiniz beni bilemezsiniz!!Çok çok teşekkür ederim. Çok naziksiniz.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. ne şirin bir mutfak,harika lezzetler,ellerınıze sağlık...

    YanıtlaSil

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance